La Plaça del Llibre 2023 oferirà als seus assistents 1.300 obres en valencià
L'esdeveniment se celebra a la plaça del Congrés Eucarístic del 10 al 12 de març i comptarà amb teatre, música, presentacions literàries, trobades amb escriptors i activitats lúdiques per a tots els assistents
La Plaça del Llibre 2023 comptarà amb una oferta de 1.300 llibres en valencià per a tots els assistents que acudisquen a una fira literària que se celebra del 10 al 12 de març a la plaça del Congrés Eucarístic. A més de posar a la disposició dels visitants aquest vast catàleg perquè puguen adquirir-lo, hi haurà activitats lúdiques, teatre, música, muixerangues presentacions de noves obres i col·loquis amb escriptors.
El regidor de Comerç, Felip Sànchez, ha presentat aquest matí la segona edició d'un esdeveniment el lema del qual aquest 2023 és ‘De l’oralitat a l'escriptura‘ i l'objectiu del qual és, en paraules del mateix edil, “ atraure il·licitans i il·licitanes així com gent de tota la província a una festa literària que té enguany com a objectiu consolidar-se per a així tindre continuïtat en el futur”.
Sànchez ha estat acompanyat en la presentació per Rafael Dominguez, director de la Plaça del Llibre, Teresa Val, directora de la Fundació FULL; i Lliris Picó, representant de l'AELC (Associació d'Escriptors en Llengua Catalana).
Rafael Domínguez ha assenyalat que la gran meta de la Plaça del Llibre és contribuir a través de les activitats proposades a la normalització de la literatura i la llengua valenciana, i ha destacat que si cada nova edició té la seua pròpia identitat, les que s'han celebrat a Elx “estan marcades per la tradició oral, el màxim exponent de la qual és el Misteri d’Elx”.
Teresa Val, per part seua, ha volgut destacar el valor que té la fira per a coordinar el mercat literari en valencià i la gran contribució que fa, ja que dignifica i posa al centre la literatura en aquesta llengua. Mentre que Lliris Picó, com a representant dels escriptors, ha agraït la gran oportunitat que suposa aquest esdeveniment per a donar a conéixer els autors.
A la presentació també han assistit Xavier Toledo, vicerector adjunt de Promoció Lingüística de la UMHE, Beatriu Mas, representant d'Escola Valenciana - Baix Vinalopó, Josep Enric Escribano, president del Tempir, Hèctor Càmara, director del Secretariat de Llengües de la Universitat d'Alacant; i David Reche, llibreter d'Ali i Truc, com a representants dels organismes que participen en les activitats, als quals s'incorporen, a més, el Museu Valencià d’Etnologia, l'Institut Juan Gil-Albert, Acció Cultural del País Valencià i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua que entregarà còmics per cada llibre que s'adquirisca.