elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació trasllada el pla anual dels CEFIRE per al curs 2024-2025 que manté el nombre d’assessories actuals

Educació trasllada el pla anual dels CEFIRE per al curs 2024-2025 que manté el nombre d’assessories actuals
  • El secretari autonòmic d’Educació ha comunicat la proposta en mesa sectorial

  • Es planteja una redefinició dels CEFIRE específics i es mantenen els generals

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha traslladat als sindicats en mesa sectorial el pla anual per al curs 2024-2025 dels Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius de la Comunitat Valenciana (CEFIRE).

El secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, juntament amb la subdirectora general de Formació del Professorat, Nuria Soler, ha indicat les línies estratègiques d’estos centres per al pròxim curs escolar amb la finalitat d’una millora contínua de les competències professionals docents, entenent que l’excel·lència en la praxi docent contribuïx a la qualitat de l’ensenyament, encaminat a l’èxit educatiu de l’alumnat en el seu desenvolupament integral.

En el pla presentat s’establix que per al pròxim curs les línies prioritàries per al disseny de les activitats de formació permanent del professorat són: competència en lectoescriptura; pensament computacional, programació, robòtica i intel·ligència artificial; sostenibilitat ambiental del centre educatiu; i internacionalització.

Els llocs d’assessories mantenen el nombre del curs actual, 214 per a tota la Comunitat Valenciana, a les quals se sumen la convocatòria de mentories digitals que es va publicar el passat 10 de juny en el DOGV amb 75 places per al pròxim curs.

CEFIRES específics

La formació del professorat es fa a través dels CEFIRE generals i CEFIRE específics. En este sentit, des de la Conselleria d’Educació es planteja una redefinició dels CEFIRE específics d’Educació Infantil; Àmbit Científic, Tecnològic i Matemàtic; Plurilingüisme; Àmbit Humanístic i Social; i Àmbit Artisticoexpressiu que quedaran tots adscrits a un CEFIRE Específic de Creació de Recursos Educatius.

Es redefinix el CEFIRE específic d’Educació Inclusiva com a CEFIRE específic d’Educació Inclusiva, Benestar i Salut Mental. Així mateix, el CEFIRE específic de Centre d’Innovació Digital Avançat de la Comunitat Valenciana es reestructura com a CEFIRE específic de Lideratge Educatiu, encarregat de la formació inicial i permanent dels equips directius i altres càrrecs de gestió i coordinació en els centres educatius.

Per la seua part, es replanteja el CEFIRE específic de Competència Digital Docent com a CEFIRE específic d’Innovació i Digitalització.

Quant als CEFIRE generals es mantenen els actuals: Alacant, Alcoi, Castelló de la plana, Elda, Elx, Gandia, la Nucia, Orihuela, Sagunt, Torrent, València, Vinaròs i Xàtiva.

La subdirecció general de Formació del Professorat, a través del Servei de Planificació i Gestió de la Formació Permanent del Professorat i dels CEFIRE, farà el seguiment i avaluarà el Pla de formació, els plans anuals d’actuació dels CEFIRE (PAA) i els plans de formació permanent de centre (PAF), comptant amb el suport de la Secretaria Autonòmica d’Educació i de la inspecció educativa. Esta avaluació es fa amb l’objectiu d’introduir les millores necessàries en els cursos posteriors, així com aconseguir l’eficiència de les accions formatives, en l’àmbit de cost-oportunitat i eficàcia.

Pujar