elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació presenta el llibre '20 mestres del segle XX al País Valencià'

Educació presenta el llibre '20 mestres del segle XX al País Valencià'
    MÉS FOTOS
    Educació presenta el llibre '20 mestres del segle XX al País Valencià' - (foto 2)
    Educació presenta el llibre '20 mestres del segle XX al País Valencià' - (foto 3)
    Educació presenta el llibre '20 mestres del segle XX al País Valencià' - (foto 4)

    El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha presentat el llibre '20 mestres del segle XX al País Valencià', projecte coordinat per Carmen Agulló i Vicent Romans, editat per Edicions 96 i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

    L'obra tracta de fer visible la trajectòria de mestres valencians i valencianes i de pràctiques escolars innovadores dutes a terme al nostre territori durant el segle passat. El seu objectiu és reconstruir i posar en valor la història de l'escola valenciana.

    El volum proposa una lectura en clau diversa: temps, espais, metodologies i ideologies diferents. Però amb la característica comuna del compromís per la renovació pedagògica. Un repàs a figures rellevants de la nostra pedagogia, al costat d'altres menys conegudes, però totes amb propostes originals i agosarades en el seu moment.

    L'autoria de les biografies és fruit de mestres, professors de secundària i universitat que ens demostren com ens podem apropar a la tasca docent i a la personalitat dels mestres a través de l'alumnat, dels companys de professió, de la família, de l'historiador... confeccionant un relat apassionat i apassionant.

    El segle XX és un temps de progrés en la investigació i en la intervenció organitzada dels processos de l'educació. Un canvi de paradigma que exigia transformacions profundes en els objectius, en els mètodes i en les funcions que desenvolupaven tant mestres com alumnat. Els homes i les dones que els editors han triat precisen i concreten alguns d'aquests canvis, tendències i praxi d'aquests temps.

    Cada un dels capítols del llibre està dedicat a un mestre: Natividad Rodríguez Atalaya, Amalia i Ana Carvia Bernal, Antonia Maymón, Maria Ibars, Amparo Navarro Giner, Carmen Valero Gimeno, Francisca Sanchis Ferrer, Adelina Barrés Ballester, Josefina Fernández Casares, Empar Granell, Ricardo Vilar-Negre, José Casasola Salmerón, Rafael Arizo Aparici, Ventura Pascual i Beltrán, Carles Salvador, Enric Soler i Godes, José Quirós García, Ramón Ramia Querol, Melochor Botella Martínez i Vicent Costa Vercher.

     

    Pujar