elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació presenta un congrés sobre FP en l'era 4.0

Educació presenta un congrés sobre FP en l'era 4.0
  • El congrés "La Formació Professional en l'era 4.0" se celebra els dies 17 i 18 de maig al Palau de la Música de València i hi ha prop de 700 inscrits

El secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler, ha assistit a l'acte d'obertura del congrés "La Formació Professional en l'era 4.0". Aquest congrés forma part del Pla 2018 de la Conselleria per a la participació i la formació del professorat valencià, conformat per nou congressos que es duran a terme des de maig fins a novembre.

El congrés "La Formació Professional en l'era 4.0", organitzat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, REDIT i patrocinat per la Fundació Bankia, se celebra els dies 17 i 18 de maig al Palau de la Música de València.

Segons Miquel Soler, "la Formació Professional és el model educatiu que prepara i capacita les persones per a desenvolupar actituds especialitzades que demana el món empresarial", i ha afegit: "Des de la Conselleria treballem per a ampliar l'oferta de cicles formatius malgrat les limitacions pressupostàries que ens imposa el govern de l'Estat. En dos cursos hem creat 5.824 places noves i el curs que ve l'oferta augmentarà de nou en 36 cicles formatius".

Així mateix, Soler ha explicat que "al llarg d'aquests congressos de formació volem oferir un espai de participació i de formació per al col·lectiu docent, presentar noves tendències educatives i projectes innovadors, reflexionar conjuntament sobre cap a on ha de caminar l'educació valenciana".

El congrés "La Formació Professional en l'era 4.0" compta amb prop de 700 inscripcions i té com a objectiu contribuir a la difusió del coneixement de la indústria 4.0 i propiciar una reflexió sobre els desafiaments i oportunitats per a la Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial. A més, vol aprofundir en el concepte d'indústria 4.0 i conéixer les experiències que ja impacten a escala mundial, amb especial èmfasi en l'ocupació i en les competències laborals que es demanden a l'alumnat de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial.

Segons la directora de la Fundació Bankia per a la Formació Dual, Mercedes Chacón, "promovem la millora del model de formació dual a Espanya per a adaptar-nos a les necessitats canviants i a l'evolució que requereixen els diferents àmbits de la indústria 4.0. Volem ser part del canvi i, per això, estem molt satisfets de donar suport a espais de debat i de reflexió com aquest". La directora ha afegit que "amb aquest conveni de col·laboració entre la Fundació Bankia per la Formació Dual i la Conselleria d'Educació pretenem sensibilitzar sobre els beneficis d'aquest sistema i mobilitzar la societat valenciana sobre la rellevància de disposar d'una formació dual de qualitat".

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha assenyalat que "la nostra activitat diària ens permet detectar les necessitats de les empreses valencianes i posicionar-nos com a palanca impulsora en la relació necessària entre empresa i sistema de formació".

Programa

Durant les dues jornades del congrés es compta amb la participació de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), en què experts dels centres tecnològics explicaran els grans reptes de futur als quals s'enfronta la societat a Occident, com l'envelliment de la població, l'escassetat alimentària, la millora de la mobilitat, les noves maneres de fabricar o la sostenibilitat mediambiental, i com s'està intentant donar solució a aquests problemes a través de la innovació.

Així mateix, hi ha blocs específics dedicats a les tecnologies que s'estan implantant ja a les empreses, com impressió 3D, 'big data', intel·ligència artificial, realitat virtual o Internet de les coses.

Tota la informació sobre el congrés es pot consultar en: http://mestreacasa.gva.es/web/cefirefp/86.

A més del de Formació Professional, els set congressos que el segueixen se centren en les àrees d'Educació en Humanitats i Ciències Socials; Plurilingüisme; Tecnologies de la Informació i la Comunicació; Ensenyaments Artisticoexpressius; Educació en Ciències, Tecnologia i Matemàtica; Formació de Persones Adultes, i Educació Infantil. La informació d'aquests congressos es pot consultar en: http://mestreacasa.gva.es/web/formaciodelprofessorat/congressos.

Formació del professorat curs 2017-2018

Cal recordar que la Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha ampliat els centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de 9 a 18 centres de formació per al professorat valencià, 11 dels quals són territorials i 7 són específics de diversos àmbits de coneixement.

Aquest curs la plantilla de formadors als CEFIRE ascendeix a 224 persones, el doble que en 2015, i des d'aleshores s'ha ampliat el pressupost un 133 %, de manera que s'ha passat dels 9 milions d'euros invertits per l'antic govern als 21 milions d'euros d'aquest curs.

Pujar