elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació obri el termini perquè els ajuntaments sol·liciten ajudes per a organitzar activitats extraescolars

Educació obri el termini perquè els ajuntaments sol·liciten ajudes per a organitzar activitats extraescolars
  • La petició es podrà fer des del 17 d’agost fins al 4 de setembre per via telemàtica

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV l’ordre de bases i la convocatòria de la línia extraordinària de 9 milions d’euros en ajudes destinades als ajuntaments per a organitzar activitats de suport educatiu i activitats extraescolars culturals i esportives dirigides a la població escolar d’entre 3 i 18 anys amb l’objectiu de compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l’emergència sanitària ocasionada per la COVID-19.

El conseller Vicent Marzà destaca que “aquests 9 milions d’euros que destinem als ajuntaments són fonamentals perquè el nostre alumnat tinga igualtat d’oportunitats. Són perquè els consistoris puguen desplegar una oferta d’activitats com més àmplia millor per a reduir els efectes negatius de la COVID-19”.

Els ajuntaments tenen 15 dies hàbils per a sol·licitar aquestes ajudes. Per tant, el termini per a demanar les subvencions estarà obert des del pròxim dilluns 17 d’agost al divendres 4 de setembre, els dos dies inclosos. La sol·licitud ha de fer-se exclusivament per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es).

L’objectiu d’aquesta línia d’ajudes de 9 milions d’euros que ofereix Educació de la Generalitat als ajuntaments és l’organització d’activitats complementàries per a l’alumnat fora dels centres educatius, així com activitats extraescolars de suport educatiu, culturals i esportives dirigides a la població escolar des d’Infantil fins a Batxillerat i FP per tal de compensar els efectes negatius de la COVID-19 durant aquest estiu i, sobretot, al llarg del pròxim curs 2020-2021.

Per això, aquestes subvencions engloben totes les propostes que amb aquesta finalitat programen els consistoris des de l’1 de juliol de 2020 fins al pròxim 23 de juny de 2021, data en la qual acabarà el curs en Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP.

Per tal que tot això puga implementar-se de la manera més ràpida possible, la Conselleria abonarà el 100 % de les ajudes de manera anticipada als ajuntaments beneficiaris, que tindran fins al 15 de setembre de 2021 per a justificar la realització de les activitats.

Repartiment equitatiu de les ajudes per tot el territori

Per a facilitar que l’ajuda arribe a tot el territori de manera equitativa i justa, la Conselleria ha dissenyat un sistema de repartiment de subvencions que compensa les desigualtats de població i renda de cada municipi, de manera que tots reben fons suficients per a impulsar activitats extraescolars i de suport educatiu.

Així, d’inici, els 540 ajuntaments valencians amb població entre 3 i 18 anys segons les xifres oficials del padró municipal a 1 de gener de 2019 disposen d’una quantitat mínima assegurada de 3.000 euros més una altra variable en funció de la població escolar empadronada i de la renda mitjana de cada municipi.

Això suposa que els 141 municipis de les comarques d’Alacant podran rebre uns 3,32 milions d’euros; els 133 municipis de les comarques de Castelló amb població escolar sumarien un total aproximat d’1,25 milions d’euros, i els 266 ajuntaments de les comarques de València disposarien d’uns 4,42 milions d’euros.

L’import de la subvenció mai podrà ser superior a l’ajuda sol·licitada. Per tant, el repartiment final dels fons per comarques i ajuntaments dependrà tant del nombre de consistoris participants com del volum d’activitats per a les quals demanen ajuda.

Tots els detalls, tant de l’ordre de bases de les ajudes com de la convocatòria de les subvencions, es poden consultar en el DOGV: https://www.dogv.gva.es/datos/2020/08/14/pdf/2020_6622.pdf.

Pujar