Educació millorarà i modernitzarà les instal·lacions dels centres d’Educació Especial de la Comunitat Valenciana
La Direcció General d’Infraestructures Educatives i la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa elaboraran un pla estratègic d’infraestructures per a dur a terme les adequacions necessàries
La Conselleria té el compromís de garantir que tots els xiquets tinguen accés a instal·lacions segures i adaptades a les seues necessitats
La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació està treballant en l’elaboració d’un pla estratègic d’infraestructures per a centres d’Educació Especial que permeta millorar i modernitzar les seues instal·lacions.
Així s’ha acordat recentment amb directius dels centres després d’una reunió del director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, i la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig. Esta trobada ha sigut un punt de partida per a avançar en la contextualització del desenvolupament del pla.
La col·laboració entre les direccions generals partix de l’estat actual en el qual es troben els 29 centres d’Educació Especial de la Comunitat Valenciana que requerixen actuacions personalitzades a les necessitats del seu alumnat.
La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació té el compromís de garantir que tots els xiquets i jóvens tinguen accés a instal·lacions segures, inclusives i adaptades a les seues necessitats. Per això, es considera imprescindible proporcionar un entorn adequat per al seu aprenentatge i desenvolupament.
En este sentit, el director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, ha assenyalat que “este pla representarà un pas significatiu cap a una educació inclusiva i de qualitat a la Comunitat Valenciana. Estem compromesos amb el benestar i el futur del nostre alumnat amb necessitats educatives especials”.
Per la seua part, la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, ha assenyalat que “és molt important comptar amb la direcció dels centres per a elaborar este pla, ja que ells coneixen el dia a dia i són conscients de les característiques que ha de tindre la instal·lació per al seu alumnat”.
Adequació dels centres
D’esta manera, els directors podran presentar les seues propostes sobre obres i adequacions que consideren necessàries en els centres, tant noves com de renovació. Això inclourà millores en aules, espais comuns, àrees de teràpia i accessibilitat.
Així mateix, des de la Conselleria s’invertirà en tecnologia educativa i equipament especialitzat per a donar suport al professorat i millorar l’experiència de l’alumnat. Això inclou aules digitals, equips de teràpia i recursos adaptats.
El pla es compromet a garantir que totes les instal·lacions siguen accessibles per a persones amb discapacitats i, per a fer-ho, s’implementaran rampes, ascensors i altres solucions per a facilitar la mobilitat.
Des de la Conselleria d’Educació es fomentarà la participació de famílies, docents i personal administratiu en la planificació i execució de les millores, ja que la retroalimentació de la comunitat educativa és fonamental perquè el pla es desenvolupe amb èxit.