Castellano

Els discjòqueis se senten abandonats: "Es pot escoltar música de plataformes però no en directe"

Els discjòqueis se senten abandonats: "Es pot escoltar música de plataformes però no en directe"
  • El sector de l'oci nocturn, bingos i dj 's lamenta que les restriccions i les ajudes econòmiques del Consell no han tingut en compte les particularitats del sector: "Quan les ajudes arriben, ja haurem entrat en concurs"

La Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana demana urgentment un pla de desescalada que porte a les activitats a recuperar-se d'una manera segura i responsable, atès que és necessari posar en marxa els festivals, els espectacles, les sales de ball i discoteques, els salons d'esdeveniments, les sales de bingos i tota la cadena de valor del sector, reclamen.

Lamenten que fins a la data el sector segueix sent oblidat per part de l'Administració a l'hora d'implantar mesures i, la seua activitat es fa pràcticament inviable, tot i que es disposa de totes les mesures higienicosanitàries i normativa Covid.

En el cas de les sales de bingo, demanen que s'obriguen ja que "són locals amplis i que donen feina a un gran col·lectiu de dones". Precisament aquest dimarts la Sala del Contenciós de l'TSJCV desestima recurs de reposició d'una associació empresarial contra el tancament de casinos, bingos i sales de joc després de declarar la pèrdua de l'objecte del procediment, ja que la resolució administrativa que havia estat impugnada en aquest incident cautelar ja no està en vigor.

Des de Fotur lamenten també que el col·lectiu de discjòqueis segueix sense poder realitzar actuacions i manifestacions musicals i culturals: "Resulta paradoxal que es puga escoltar la música a través de plataformes, però no en directe", lamenten.

En aquesta mateixa línia, el sector de l'oci i espectacles demana un segon pla de rescat específic per al sector ja que en el cas dels espectacles, la seua activitat va finalitzar en el mes de desembre de 2019 i molts d'ells no poden acreditar els costos, atès que la inversió per a la temporada de la pandèmia es va realitzar prèviament: "d'ací la necessitat que l'Institut Valencià de Finances (IVF), faça plans específics d'acord amb el CNAE de cada activitat, i la implantació d'un pla d'ajudes directes ".

Aquestes són algunes de les conclusions a què ha arribat Fotur després de realitzar una enquesta al sector per tal d'exposar-li a la vicepresidenta de Consell, Mónica Oltra, la situació real que travessen els professionals que fa a les ajudes: "Pràcticament tot el nostre sector porta un any tancat, sense activitat, i en una situació de col·lapse financer ".

En concret, els discjòqueis, les sales de bingos, els salons d'esdeveniments, les empreses d'espectacles, no han rebut cap ajuda directa, expliquen en aquest informe. Lamenten l'eterna burocràcia, l'estigmatització del sector i que les condicions d'adjudicació en relació a facturació i despeses dificulta l'accés als ajuts al no haver-se atès les particularitats dels empresaris: "Quan les ajudes arriben, ja hem entrat en concurs", lamenten .

Pujar