Un menor de Dénia amenaça amb matar a un company de futbol i demana 10.000 euros per bizum
L'arrestat va cridar a la mare d'un company d'equip de matinada per a extorquir-la
Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat de Dénia a un menor d'edat que presumptament va extorquir a la mare d'un company del seu equip de futbol amb matar-li si no li feia un bizum de 10.000 euros, mitjançant una trucada telefònica que li va realitzar de matinada aprofitant que el fill es trobava fora del domicili familiar.
La mare del presumpte segrestat, va rebre una trucada sobre les sis del matí, en la qual en primer lloc va escoltar la veu d'un home que simulava ser el seu fill en un ambient de festa i amb un to com si haguera consumit algun tipus de substància o alcohols. A continuació, una altra veu de xic diferent a l'anterior, en un to amenaçador li deia que tenia al seu fill en el maleter del cotxe i que l'anava a matar si no li feia un bizum de 10.000 euros primer i després va rectificar i li va demanar cinc mil euros més, tot això mentre que com a soroll de fons escoltava el que semblaven trets.
La crida va concloure quan la veu a l'altre costat del telèfon li va dir que cridara al seu fill i que després tornaven a cridar-la.
D'aquesta manera, aterrida per la situació, juntament amb el seu marit van cridar al seu fill, qui va respondre a la crida i va confirmar que es trobava en bon estat i en el lloc on prèviament els havia indicat que estaria, una casa on celebraven una festa amb altres amics, davant la qual cosa tots dos progenitors van marxar immediatament cap a aqueix lloc per a recollir-li.
Durant l'angoixant marxa dels progenitors a la recerca del seu fill, aquest va rebre una trucada també, des d'un número ocult, en la qual una veu d'un xic, únicament li va dir que sabien que els seus pares anaven a recollir-li i que li anaven a matar abans que arribaren, penjant ràpidament l'interlocutor de l'altre costat de la línia sense donar-li temps a contestar.
Després d'això, novament la mare va rebre una trucada de número ocult, on la mateixa veu anterior li deia saber que abans que arribaren anaven a matar al seu fill, tallant la crida immediatament aquesta persona.
Quan els pares van aconseguir arribar al lloc on es trobava el seu fill, el van trobar en perfecte estat, després del que van donar compte a la Policia interposant una denúncia, fent-se càrrec de la investigació la Brigada Local de Policia Judicial.
El resultat de les perquisicions policials, a través del Jutjat d'Instrucció número dos de Dénia, va revelar el número de telèfon des del qual havien rebut les extorsions i així també la titularitat de la línia, que es trobava a nom de la mare d'un company del club de futbol on juga el presumpte segrestat.
Finalment, els agents de policia, van aconseguir detindre al llamante que va resultar tindre setze anys a qui van prendre declaració en dependències policials en presència del seu advocat, acusat d'un delicte d'extorsió, on va declarar que es tractava d'una broma que volien gastar-los.
Fruit de la declaració del menor, els investigadors van esbrinar la identitat de l'altre participant en les crides, donant compte a la Fiscalia de Menors d'Alacant dels fets i de la identitat d'aquest segon participant en la macabra presumpta broma.
El menor detingut, de nacionalitat espanyola i de 16 anys d'edat, va ser posat en llibertat després de prestar declaració en dependències policials a l'espera de ser sentit en seu judicial.
Què és l'estafa del fals "segrest exprés virtual"?
Es tracta de la crida d'uns falsos segrestadors que intenten fer creure a la mata que té segrestat a algun familiar o persona reunida, sol·licitant el pagament d'una quantitat de diners de manera immediata.
La crida sota amenaces es prolonga durant bastant temps amb dos objectius: evitar que la víctima puga corroborar la veracitat de la informació i d'altra banda aconseguir que realitze un pagament ràpid. Per a això l'estafador va donant instruccions a la víctima perquè transferisca els diners o el faça arribar a través d'empreses d'enviament de diners.
Per a evitar caure en l'estafa, la Policia Nacional recorda uns consells bàsics :
- No despenge anomenades que no espera amb prefix estranger o amb número ocult.
- Desconfie si li diuen que han segrestat un familiar, fins i tot si es posa una altra persona o s'escolten veus de fons: No són el seu familiar!
- Mantinga la calma davant la pressió exercida pel fals segrestador, que usarà violència verbal de qualsevol tipus.
- Comprove la informació que li estan aportant els falsos segrestadors.
- No realitze cap pagament, li exigiran un pagament ràpid per a no donar temps de localitzar al familiar, no envie gens de diners.
- No facilite dades personals i tampoc els publique en xarxes socials.
- Avise a la Policia Nacional (091) i intente localitzar al supòsit segrestat per una altra línia, així com gravar la crida maliciosa.