Dénia reconeguda com a Municipi Innovador del projecte Missions València 2030
Les tres missions identificades: treballar per una ciutat amable amb la infància, la mobilitat i la mar
El regidor de Participació, Pepe Doménech, va arreplegar per a Dénia dimecres passat el reconeixement de Municipi Innovador del projecte Missions València 2030, una iniciativa pilot de la Direcció General d'Innovació de la Conselleria d'Universitats i el centre Las Naves per a acompanyar els municipis seleccionats en un procés de recerca i implementació d'estratègies d'innovació per a millorar la vida de la ciutadania.
La participació en aquesta experiència pilot s'ha materialitzat en l'elaboració d'un Pla estratègic orientat a missions, "que ha resultat una oportunitat fantàstica per a repensar, definir i consensuar el nostre model de ciutat i organitzar els diferents plans que estem duent a terme en els últims anys", ha explicat el regidor. "Un procés que ens ha servit per a repassar els diferents objectius d’aquests plans i trobar-hi allò que tenen en comú i que, en definitiva, és el que desitgem per a Dénia".
Per mitjà de tallers participatius, amb intervenció de representants de diferents entitats, s'han definit les missions de Dénia, tres objectius englobats en la gran missió de fer del nostre un municipi amable:
1. Amb la infància: crear les condicions perquè la infància passe més temps d’oci als carrers de manera segura i enriquidora, sent aquest factor alhora un indicador de la qualitat urbana, ambiental i social de la ciutat; objectiu que s’alinea amb el Pla d'Infància ja en marxa a Dénia.
2. Amb la mobilitat: "un repte comú de moltes ciutats, però especialment en pobles costaners i turístics". Es tracta de millorar la mobilitat sostenible en el nucli urbà, barris residencials, entitats locals menors i pobles propers, promovent la salut i aprofitant, millorant i valorant els recursos existents, com la xarxa de camins rurals, la via verda i els carrils bici.
3. Amb la mar: reduir la contaminació per micro i macro plàstics, nitrats procedents de l’agricultura i la jardineria i fosfats de detergents domèstics.
Doménech va assenyalar que "aspirem ser una ciutat que tracta amb amabilitat totes les persones, però també amable amb el medi natural i agrícola que l'envolta; una ciutat que ofereix relacions, interaccions i oportunitats; que compte amb espais que inspiren amabilitat, és a dir, tranquil·litat, salut, neteja, respecte, civisme, cultura, inclusió, educació, accessibilitat i participació".