Dénia i Calp entre els destins preferits pels espanyols per al pont del 15 d'agost
També Benidorm, Gandia, València i Alacant són les opcions més triades
En esta època de l'any, és comú escoltar la pregunta: "On passaràs el pont d'agost?" Ja siga per una setmana completa o només uns dies, per a molts espanyols, és l'única oportunitat d'escapar de la rutina.
Holidu, el portal de lloguer vacacional, ha elaborat el rànquing dels 50 destins més buscats pels espanyols per a mediats d'agost de 2024, dels quals hem analitzant preus i el nombre mitjà de persones per destí.
Conil de la Frontera lidera la llista de destins preferits per a mediats d'agost
Conil de la Frontera és el destí més popular entre els espanyols per a estos dies d'agost, amb un preu mitjà de 134 euros. Li seguixen Màlaga, amb un preu mitjà de 155 euros, i Cadis, on els viatgers gasten una mitjana de 142 euros per nit. Dénia i Calp ocupen el quart i quint lloc, amb preus mitjans de 144 i 142 euros per nit, respectivament.
La supremacia d'Andalusia, seguida per la Comunitat Valenciana i Catalunya
Andalusia domina clarament el rànquing, amb díhuit destins entre els cinquanta més buscats, inclosos sis entre els deu primers: a més de Conil de la Frontera, Màlaga, Cadis, Nerja i Chiclana de la Frontera, destaquen Almeria (17é), Almuñécar (19é), Fuengirola (24é) i Marbella (27é). La Comunitat Valenciana també té una forta presència, amb destinacions com Benidorm (6é), Gandia (8é), València (11é) i Alacant (13é). Catalunya apareix amb destinacions com Salou (14é), Cambrils (18é) i Barcelona (32é).
Els espanyols preferixen destins nacionals, encara que hi ha algunes opcions internacionals
La gran majoria dels destins preferits pels espanyols per a mediats d'agost es troben a Espanya, amb 50 destins en la llista. No obstant això, també hi ha algunes opcions internacionals que solen ser populars entre els viatgers, encara que no apareixen en este rànquing en particular.
D'acord amb les dades del portal vacacional, en les dates d'agost, Espanya registra una mitjana de 182 euros per nit (un 5% més car que l'any passat) i una ocupació del 84% en lloguers vacacionals. Esta última xifra sent especialment positiva, ja que el flux de viatgers beneficia tant a l'economia del país, com també als amfitrions, els qui veuen en esta època un repunt del seu negoci enmig de l'estiu.
El destí més car i el més barat
El destí més car és Barcelona, a Catalunya, amb un preu mitjà per nit de 294 euros. D'altra banda, el destí més econòmic és Torrevieja, a la Comunitat Valenciana, amb un cost mitjà de 96 euros per nit.
"Actuar amb rapidesa pot assegurar un destí que siga tant convenient en preu com satisfactori per als viatgers. Considerar regions menys massificades o destinacions rurals pot ajudar a trobar preus més assequibles", afirma Esteban Farías, portaveu de *Holidu.
Arxipèlags a l'agost: La Palma entre els econòmics i Eivissa entre els més cars
Per a agost, múltiples destins espanyols, especialment les illes, estan atraient a turistes tant nacionals com internacionals. Les Illes Canàries continuen sent una opció destacada per a lloguers vacacionals, oferint preus variats segons l'illa. Lanzarote, amb un preu mitjà de 164 euros per nit, i Tenerife a 122 euros, són molt sol·licitats. Gran Canària té un cost mitjà de 117 euros, mentres que Fuerteventura s'oferix a 116 euros. Entre els destins més econòmics es troben La Palma i El Hierro, tots dos amb tarifes de 93 i 80 euros, respectivament. La Gomera és la més accessible amb un preu de 80 euros per nit.
Si el pressupost ho permet, les illes Balears presenten opcions atractives que combinen experiències de platja i muntanya. Mallorca té un preu mitjà de 359 euros per nit, mentres que Menorca oferix allotjaments a 403 euros. Formentera, amb un preu mitjà de 427 euros, i Eivissa, el destí més costós, pot aconseguir fins a 627 euros per nit.
Carlos Frau Gallego, propietari d'un lloguer vacacional a Manacor, Mallorca, opina que agost és una de les èpoques més fortes per al turisme espanyol. "El Pont d'Agost i tot el mes en general beneficien enormement al turisme local, especialment a nivell regional. L'impacte ha sigut molt positiu; em sorprén la quantitat de reserves que hem aconseguit per a esta temporada. De fet, ja tinc un 60% d'ocupació assegurada per a la temporada del pròxim any."