Cultura organitza un seminari per a augmentar, mitjançant les xarxes socials, els hàbits de lectura
La Direcció General de Cultura i Patrimoni ha organitzat un seminari amb el títol 'Promocionar la lectura i vendre llibres a través dels mitjans socials', adreçat a docents, bibliotecaris, escriptors, editors i llibrers.
L'objectiu d'aquest seminari és conéixer les estratègies per a augmentar els hàbits de lectura utilitzant les eines tecnològiques que ofereixen la xarxes socials, partint de la premissa que el nou lector del segle XXI és un lector que llig a través de la pantalla del seu ordinador, tauleta tàctil o telèfon.
Els experts que han participat en aquesta jornada ha certificat que els canals de difusió han canviat, i junt amb els tradicionals mitjans, s'hi han incorporat les xarxes socials, que cada vegada tenen un nombre més gran d'usuaris i, per tant, possibles lectors per a la literatura.
La professora de la Universitat de Sevilla, Nieves González, ha sigut l'encarregada de parlar sobre 'El éxito de la biblioteca en los medios sociales'; la intervenció de Rosa Tabernero, de la Universitat de Saragossa, ha versat sobre ' El tráiler de la lectura para la venta y la promoción de la lectura', i Anna Esteve, de la Universitat d'Alacant, i Virginia Calvo, de la Universitat de Saragossa, van parlar sobre 'Los blogs que hablan de lectura '.
També hi participen Àngels Francés, de la Universitat d'Alacant, amb 'El uso de Twitter para promocionar la lectura', i Josep María Baldaquí, de la Universitat d'Alacant, amb 'Las bibliotecas y los clubs de lectura'; han tancat el seminari Gemma Lluch, de la Universitat de València, i Darí Escandell, de la Universitat d'Alacant, amb 'La web editorial como herramienta de venta'.
Aquestes jornades estan en sintonia amb una de les línies del Pla valencià per al foment del llibre i la lectura Llegim Llegim Llegim, de la Generalitat, que incideix en la formació dels agents culturals i promotors de la lectura.