elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cultura de la Generalitat acull en la Filmoteca Valenciana la presentació d’una nova col·lecció de llibres de cine

Cultura de la Generalitat acull en la Filmoteca Valenciana la presentació d’una nova col·lecció de llibres de cine
  • L’editorial valenciana Contrabando publica tres monografies sobre les pel·lícules ‘Roma’, ‘Tierra’ i ‘Memorias del subdesarrollo’

  • Després de la presentació de la col·lecció, el 8 de juny, a les 20.00 hores, es projectarà ‘Tierra’ (1996), de Julio Medem, que presentarà la seua pel·lícula

MÉS FOTOS
Cultura de la Generalitat acull en la Filmoteca Valenciana la presentació d’una nova col·lecció de llibres de cine - (foto 2)

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, acull en la Filmoteca Valenciana la presentació d’una nova col·lecció de llibres de cine. L’editorial valenciana Contrabando ha iniciat la col·lecció ‘Cine de contrabando’ amb tres estudis crítics de tres grans pel·lícules iberoamericanes.

Sobre ‘Roma’ (2018), d’Alfonso Cuarón, escriu el professor i investigador de cine, literatura i traducció a la Universitat de Tolosa II (França), Héctor Ruiz Rivas. La monografia dedicada a ‘Tierra’ (1996), de Julio Medem, és obra dels investigadors cinematogràfics Daniel Seguer i Javier Seguer. Finalment, l’estudi sobre ‘Memorias del subdesarrollo’ (1968), de Tomás Gutiérrez Alea, està escrit per l’historiador nord-americà John Mraz.

La col·lecció ‘Cine de contrabando’ serà presentada en la Filmoteca Valenciana el dijous 8 de juny, a les 20.00 hores, per l’editor Manuel Turégano; el director de la col·lecció, Héctor Ruiz Rivas, i els autors del llibre ‘Tierra’, Daniel Seguer i Javier Seguer. Després de l’acte de presentació de la col·lecció, es projectarà ‘Tierra’ (1996), que serà presentada al públic de la sala Berlanga pel seu director, Julio Medem.

Presentat al Festival de Canes de 1996 i guanyador dels Premis Goya a millor música i millors efectes especials, el tercer llargmetratge del director donostiarra oscil·la entre el drama metafísic i una singular història d’amor romàntic. En la seua pel·lícula, Medem planteja reflexions sobre qüestions com ara la reproducció dels atàvics rols femenins i masculins, les tènues fronteres entre la vida i la mort i el difícil equilibri entre la bogeria i el trellat.

Ángel, un jove que es creu mig home - mig àngel, arriba a una solitària comarca vinícola amb l’encàrrec de fumigar les vinyes i acabar amb una plaga de cotxinilla, insecte que està inculcant al vi un estrany sabor a terra. Allí coneix dues dones molt diferents que alteraran la seua doble personalitat complexa.

La pel·lícula va comptar amb els tres actors que ja havien treballat amb Medem en ‘Vacas’ (1991) i ‘La ardilla roja’ (1992): Carmelo Gómez, Emma Suárez i Karra Elejalde, acompanyats per Nancho Novo i Silke en la seua intervenció cinematogràfica més destacada.

Pujar