Cullera reclama més personal i recursos per a la prevenció i extinció d’incendis
Mayor i López es reuneixen amb els bombers forestals per conèixer les seues reivindicacions i preocupacions davant les retallades del govern de la Generalitat en plena emergència climàtica
L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el regidor de Medi Ambient, Víctor López, han visitat el parc d’emergències dels bombers forestals ubicat a Carcaixent per conèixer les reivindicacions i problemàtiques davant la greu situació que està patint aquest servei de la Generalitat Valenciana. Unes exigències que pretenen posar fi a les retallades del Consell en matèria de personal i recursos per fer front a les capacitats de prevenció i extinció d’incendis que du a terme aquest cos de bombers.
Durant l’encontre, Mayor ha mostrat la seua preocupació «per la greu situació de les condicions laborals dels bombers forestals i la gestió del servei de prevenció i extinció d’incendis en plena emergència climàtica amb els riscos que suposa quan a sequeres extremes, altes temperatures o gestió forestal».
De fet, el primer edil ha assenyalat que tant el parc comarcal de Carcaixent com el parc de bombers de Cullera son punts estratègic per a combatre els incendis forestals, importantíssims per comptar amb un temps de resposta clau i àgil front a qualsevol emergència, i «un servei fonamental per minimitzar els riscos de propagació que no volem que estiga en perill ni desaparega per la gestió del nou govern autonòmic».
Per a l’alcalde aquest es «un cos imprescindible per a Cullera», ja que «comptem amb una important massa forestal, que actualment estem reforestant, i hem d’evitar que tot eixe treball i esforç es perda».
El que principalment reivindiquen els bombers forestals és poder exercir les seues funcions d’extinció i prevenció i d’intervencions en situacions d’emergències i fenòmens meteorològics adversos en unes condicions dignes oferint la màxima qualitat del servei. Per a això, reclamen l’estabilització de 300 bombers i bomberes, aconseguir el que seria el seu primer conveni col·lectiu, la supressió de la temporalitat del personal de reforç, la reorganització de l’operativitat de les unitats, i la incorporació d’un seté component per torn de treball.
Entre d’altres, el servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana també denuncien el minvament econòmic de 9 milions d’euros dels pressupostos destinats a la UVE, sense cap alternativa de millora del servei, o la retallada de 13 milions d’euros i el retir del personal tècnic-logístic sense cap relleu planificat.