Cullera involucra a ciutadans i visitants per a potenciar la sostenibilitat turística
La campanya ‘Cullera Molt Pro’, inclou deu setmanes d'activitats i tallers gratuïts en el passeig marítim per a educar sobre el canvi climàtic i hàbits per a guanyar en salut ambiental
L'Ajuntament de Cullera ha posat en marxa la campanya "Cullera Molt Pro", una iniciativa finançada per fons europeus destinada a conscienciar i sensibilitzar sobre la sostenibilitat en aquesta destinació turística. "Cullera Molt Pro" té com a objectiu principal promoure la consciència ambiental i la sostenibilitat entre els residents i visitants de Cullera.
Mitjançant una sèrie d'activitats i tallers, es busca educar a la comunitat sobre la importància de protegir i conservar el nostre entorn natural des de diversos àmbits, garantint així un futur més verd i saludable per a tots.
La campanya es desenvolupa mitjançant accions d'educació ambiental en el passeig marítim de Cullera, al costat de la Tourist Info. Es realitzen activitats tots els divendres de 18.00 a 21.00 hores durant 10 setmanes consecutives, és a dir, durant els mesos complets d'estiu.
Cada divendres, els educadors ambientals ofereixen dos tallers. El primer tracta sobre la contaminació acústica mitjançant l'escolta de diversos àudios, comentant què és i què no és contaminació acústica, i el que produïm diàriament com a individus. El segon taller serà més familiar, amb el qual es crea un imant per a la nevera que mostra el calfament global amb colors, segons els anys que es trien.
S'espera que la campanya "Cullera Molt Pro" tinga un impacte positiu en la comunitat local i en els turistes, fomentant una major consciència ambiental i un canvi en les actituds i comportaments cap a la sostenibilitat.
L'Ajuntament de Cullera subratlla la importància que les ciutats aposten per la sostenibilitat en tots els elements que conformen la seua destinació turística. La preservació del medi ambient i la promoció de pràctiques sostenibles són essencials per a garantir un futur pròsper i saludable tant per als residents com per als visitants.
Decàleg de bones pràctiques
Durant les activitats, els educadors ambientals també entreguen un decàleg de bones pràctiques que explica com amb gestos xicotets i accions quotidianes es pot guanyar en salut ambiental. Accions que tenen a veure amb la convivència ciutadana, la gastronomia i el producte local, la mobilitat, la conservació d'entorns naturals, la eficiència, l’economia circular i l'estalvi, la reducció, etc.