elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Bassa de San Llorenç de Cullera tindrà un Centre d’Interpretació d’Aus

La Bassa de San Llorenç de Cullera tindrà un Centre d’Interpretació d’Aus
  • Amb aquest projecte, previst per a la pròxima legislatura, el consistori completarà la recuperació de l'aiguamoll i del seu entorn

  • En les últimes setmanes s'han dut a terme diverses actuacions en la bassa que han permés augmentar el seu cabal d'aigua i millorar l'accessibilitat de la zona

MÉS FOTOS
La Bassa de San Llorenç de Cullera tindrà un Centre d’Interpretació d’Aus - (foto 2)
La Bassa de San Llorenç de Cullera tindrà un Centre d’Interpretació d’Aus - (foto 3)
La Bassa de San Llorenç de Cullera tindrà un Centre d’Interpretació d’Aus - (foto 4)
La Bassa de San Llorenç de Cullera tindrà un Centre d’Interpretació d’Aus - (foto 5)
La Bassa de San Llorenç de Cullera tindrà un Centre d’Interpretació d’Aus - (foto 6)
La Bassa de San Llorenç de Cullera tindrà un Centre d’Interpretació d’Aus - (foto 7)
La Bassa de San Llorenç de Cullera tindrà un Centre d’Interpretació d’Aus - (foto 8)

Pel Cap del Far de Cullera cada temporada passen milers d'ocells migradors en el seu camí cap a llocs més càlids del planeta. Durant aquest viatge desenes d'espècies d'ocells aprofiten espais com les llacunes per a recuperar-se abans d'emprendre de nou el seu vol migratori. La Bassa de Sant Llorenç de Cullera és un dels xicotets llacs on aquests ocells descansen.

Amb l'objectiu de recuperar-la, conservar-la i protegir-la, l'Ajuntament de Cullera està duent a terme diverses actuacions en col·laboració amb el Parc Natural de l'Albufera, al qual pertany la Bassa de Sant Llorenç, i de la Conselleria d'Agricultura a través dels fons europeus FEADER.

«La Bassa de Sant Llorenç estava en un estat lamentable. Ens marquem com a objectiu recuperar-la i protegir-la ja que és un enclavament únic per a l'albirament d'avifauna. Volem posar-la en valor i impulsar-la turísticament dins de nostra Xarxa Avista», ha assegurat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

Durant les últimes setmanes en la llacuna s'han fet diferents treballs per a recuperar la flora autòctona i per a eliminar i netejar la zona de plantes invasores com les canyes.

«La bassa estava plena de vegetació invasiva. Tota la zona aquest s'ha recuperat i s'ha instal·lat una tela que no deixe créixer les canyes. S'han deixat les canyes autòctones i el senill també autòcton», ha explicat per la seua part el regidor de Transició Ecològica, Bernat Escolà.

Una altra intervenció ja acabada és l'estudi del comportament de l'aigua de l'aiguamoll. Amb 26.000 euros procedents dels fons europeus FEADER més 18.000 euros propis de l'ajuntament, s'ha analitzat la fluctuació de l'aigua, les entrades i eixides d'aigua des de la séquia i també s'ha estudiat com mantindre el seu cabal. A més els treballs de neteja de la zona han permés descobrir nous barrancs que recolliran l'aigua de la muntanya i l'aportaran a la bassa.

Cal destacar també la reforma i ampliació que s'està executant en la passarel·la de la llacuna. Una vegada acabada aquesta intervenció, que ha comptat amb una inversió de 48.000 euros, es reubicarà l'observatori d'avifauna des del qual els i les aficionades al món de l'ornitologia podran contemplar els ocells aquàtics.

Tal com ha avançat el primer edil «l'objectiu del consistori per a la pròxima legislatura és la creació d'un Centre d'Interpretació d'Ocells que complete i impulse turísticament la Bassa de Sant Llorenç dins de la Xarxa Avista»

«Una vegada finalitzades totes les intervencions projectades, la Bassa es convertirà en un espai de referència mediambiental per a l'albirament i estudi d'ocells migradors i autòctones», ha conclòs Mayor.

Pujar