elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El CSIF assenyala que un 50% d'equips directius dels centres escolars no seguiran "per l'excés de càrrega que suporten"

El CSIF assenyala que un 50% d'equips directius dels centres escolars no seguiran "per l'excés de càrrega que suporten"
  • Plantegen a Conselleria que fomenti la participació i deixi que siguin els claustres els qui escullin els qui els dirigiran en els propers anys

El sindicat CSIF ha instat Conselleria d'Educació que rebaixi la sobrecàrrega dels equips directius i que permeti que siguin directament els claustres docents els qui els escullin. La central sindical assenyala que entre el 40% i el 50% dels responsables de centres no repetirà per l'excés de càrrega que suporten.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) reclama un canvi del sistema tant d'elecció com de pes burocràtic. El sindicat planteja a Conselleria que fomenti la participació i que deixi que siguin els claustres els que escullin, d'entre els seus companys que es presenten, els que els dirigiran en els propers anys. D'aquesta manera l'Administració fomentaria la implicació i la transparència i potenciaria que hi hagués un ambient laboral millor.

El sindicat explica que actualment Conselleria designa directament l'equip directiu dels Centres Integrats Públics de Formació Professional. Pel que fa a col·legis i instituts, el claustre vota, però el resultat d'aquesta votació no és vinculant, ja que queda a costa de la presentació de mèrits i d'una memòria sobre la qual Conselleria pren una decisió que pot coincidir o no amb la del professorat.

CSIF reivindica a Conselleria, i així ho ha traslladat a reunió de Mesa Sectorial, que “el col·lectiu docent tingui un pes més gran en les elecció dels equips directius”. La central sindical vol que tant als centres de Formació Professional com als d'Infantil, Primària i Secundària siguin els mateixos companys els qui escullin els equips directius d'entre les opcions que es presentin i compleixin els requisits indispensables.

El sindicat també insta a Educació que rebaixi, a la pràctica i no limitant-se a retardar una part, la sobrecàrrega burocràtica. La central sindical recalca que la meitat dels equips directius no renovarà en gran mesura per aquest esforç excessiu i perquè s'han vist obligats a assumir responsabilitats impròpies durant la pandèmia, com ara la dotació de mesures de protecció davant la demora de Conselleria a afrontar-les.

La central sindical recorda que hi ha nombroses vacants de personal administratiu per cobrir als centres de Secundària, mentre que els d'Infantil i Primària no tenen aquests professionals. Això suposa que siguin els equips directius els que assumeixin aquestes tasques, a més de les pròpies de direcció, organització i coordinació. CSIF ha demanat amb reiteració la dotació de personal administratiu als col·legis i la cobertura de totes les vacants a instituts.

El sindicat també posa èmfasi que “l'Administració no valora la tasca dels equips directius”. Aquesta falta de reconeixement, sumada a altres factors com la cada vegada més gran càrrega de treball administratiu, provoca que molts docents prefereixin centrar-se en la seva tasca lectiva i renunciar a llocs de direcció als centres. Aquest fet pot ocasionar problemes, per falta daspirants, en la renovació dequips, que es produirà al llarg de curs perquè els nous prenguin possessió l1 de setembre daquest any.

Pujar