La UPCCA de Crevillent llança una campanya en xarxes socials per a advertir dels riscos de l’abús d’alcohol durant les festes
L’edil de Benestar Social y Família y Sanitat, María Jesús Alfonso Egea, afirma que «cal educar i informar per a previndre les conductes indesitjades»
La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de Crevillent ha llançat durant estos dies una campanya a través de les xarxes socials de l'Ajuntament en la qual advertix dels riscos de l'abús d'alcohol i altres substàncies durant les pròximes festes patronals i de Moros i Cristians. Des de la UPCCA, expliquen que esta campanya se centra en especial en el consum de “fartada” que se sol donar en els botellons i ambient de festa.
La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) dependent de la Regidoria de Benestar Social, Família i Sanitat, comenta que una de les funcions més importants d'este organisme és previndre. L'edil responsable de l'àrea, María Jesús Alfonso Egea, afirma que “des de la UPPCA ens traslladen que ser realista perquè el consum zero és missió impossible, sobre en tot en festes patronals; per tant, cal educar i informar per a previndre les conductes indesitjades, sobretot des de casa. Hem de preguntar-nos en què estem fallant els pares perquè els nostres fills es vegen embolicats en esta mena de situacions. No val amb pensar que els nostres fills i filles no beuen, cal prendre decisions i responsabilitzar-nos de la part que ens toca”.
Segons difon la UPCCA, d'acord amb l'enquesta ESTUDES, existix un consum rellevant de begudes alcohòliques, així 7 de cada 10 estudiants valencians d'entre 14 i 18 anys diu haver begut en l'últim any i 5 de cada 10 en l'últim mes, la qual cosa suposa un xifra pròxima al milió de joves. “Això també té una lectura positiva 5 de cada 10 joves no beu”, ha matisat l'edil.
María Jesús Alfonso ha manifestat que “arribades les festes estes xifres es disparen davant la normalitat del consum d'alcohol i el fàcil que és accedir a este, malgrat estar prohibida la seua venda a menors”. La regidora ha reafirmat la necessitat de conscienciar a través d'esta campanya en les xarxes socials municipals amb l'objectiu de sensibilitzar sobretot a la joventut.
“Els hastags de la campanya són: Divertir-se amb sentit comú, Divertir-se amb sentiment i consentiment, Divertir-se és normal i Emborratxar-se no és normal”, ha conclòs Alfonso Egea.