elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L´Arxiu Municipal «Clara Campoamor» recorda al músic Ramón Mas López per la festivitat de Sant Ramón Nonato

L´Arxiu Municipal «Clara Campoamor» recorda al músic Ramón Mas López per la festivitat de Sant Ramón Nonato
  • El compositor crevillentí va ser un dels músics més importants del municipi

MÉS FOTOS
L´Arxiu Municipal «Clara Campoamor» recorda al músic Ramón Mas López per la festivitat de Sant Ramón Nonato - (foto 2)
L´Arxiu Municipal «Clara Campoamor» recorda al músic Ramón Mas López per la festivitat de Sant Ramón Nonato - (foto 3)

L'Arxiu Municipal “Clara Campoamor” recorda hui dijous 31 d'agost al músic crevillentí Ramón Mas López en el dia de la festivitat de Sant Ramón Nonato, religiós mercenari considerat patró dels parts, xiquets, embarassades i persones acusades falsament.

Així, Crevillent té una plaça en honor al compositor crevillentí Ramón Mas López, després de l'acord adoptat per l'Ajuntament el 25 de juliol de 2006, com a reconeixement per tota una vida dedicada a la música i la cultura local.

Ramón Mas López (Crevillent, 1930-2012) és un dels músics més importants de la localitat. Des de molt prompte va aprendre solfeig de la mà del seu pare i a l'edat d'onze anys, i, després d'haver estudiat amb els professors Manuel Aznar Alfonso i Antonio Pérez Soler, va entrar a formar part de la Banda Unió Musical, convertint-se als pocs mesos en solista de trompeta, alternant la seua formació amb el mestre i director militar Francisco Torres Navarro. Posteriorment, va cursar estudis de composició, contrapunt, instrumentació, orquestració, estètica, formes musicals i conjunt coral.

Entre molts altres càrrecs, Ramón Mas López va ser director del Grup Cantaires Catifes Imperial (1963-1980), Coral Il·licitana (1957-1958), Coral Crevillentina (1988-1992) i de la banda de la Societat Unió Musical de Crevillent (1959-1983).
 Durant la seua trajectòria musical va obtindre un bon nombre de guardons, entre els quals destaquen cinc primers premis en el Concurs Nacional d'Havaneres i Polifonia de Torrevella, dos primers premis en el Concurs Nacional d'Havaneres de Totana, un primer premi en el Concurs Nacional de Sarsuela de Petrer i un primer premi de composició festera, entre altres reconeixements.

A més, posseïa la insígnia d'or del Grup Cantaires Catifes Imperial, la Societat Unió Musical i l'Orfeó Fernández Caballero de Múrcia. Per part seua, la Federació de Confraries i Germanors de Setmana Santa de Crevillent i l'Associació de Festes de Moros i Cristians "Sant Francesc d'Assís" ho van nomenar confrare i associat d'honor, respectivament.

En la seua faceta de compositor, Ramón Mas López va ser autor de la sarsuela “La mossa de la roureda”, diverses cantates, dues misses, entre elles, la Missa Festera, l'Himne de l'Associació de Festes de Moros i Cristians Sant Francesc d'Assís, i una infinitat de marxes processionals, de moros i cristians i pasdobles.

El compositor i director de Crevillent Ramón Mas López va morir el 30 de juny de 2012, en la matinada del dissabte, als 81 anys d'edat.

Pujar