L'àrea de Drets Socials envia a aprovació del Ple la creació de l'Observatori Municipal d'Addiccions
L'OMA passarà a ser el màxim òrgan encarregat de determinar la planificació, la coordinació i l'avaluació de les actuacions en matèria d'addiccions que s'aborden per part de l'Ajuntament
Després de molt de treball i interrupcions dels terminis motivats pels esdeveniments dels darrers anys, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) ha aconseguit completar tots els tràmits burocràtics i informes preceptius per a poder dur a aprovació per al proper ple municipal, que se celebrarà demà 26 d'abril, la creació de l'Observatori Municipal d'Addiccions (OMA) i el reglament pel qual se'n regirà el funcionament.
Segons explica la regidora Montserrat Pineda des de l'àrea de Drets Socials, l'OMA passarà a ser el màxim òrgan encarregat de determinar la planificació, la racionalització, la coordinació i l'avaluació de les actuacions que en matèria d'addiccions s'aborden per part de l'Ajuntament . Tindrà una part política, una tècnica i comptarà amb representants del teixit social (associacions, centres educatius, AMPAS, etc.), per a examinar la realitat de la problemàtica provocada per les addiccions a la nostra població i poder tenir el millor Pla Municipal d'addiccions possible, perfectament adaptat a les necessitats reals gràcies a les aportacions dels membres.
Tot aquest treball en equip servirà perquè el tècnic de la UPCCA puga dissenyar les activitats i implementar-les per a aconseguir els Objectius de treball reflectits al Pla Municipal d'Addiccions, així com millorar la manera de controlar i avaluar l'impacte sobre l'evolució de la problemàtica provocada per les addiccions. D'aquesta manera, es pretén que el PMA passe a ser una eina vertebradora perquè tota la societat s'implique en la prevenció i la recerca de solucions que disminuïsquen l'impacte de les drogues i addiccions en general.
L'única manera per a aconseguir fer un treball adequat és assumint que la responsabilitat és cosa de tots i totes i aprenent a conviure amb les addiccions, un problema inherent a l'ésser humà que ens ha acompanyat des de les albors de la civilització, destaquen des de la regidoria. I afegeixen que aquest treball en grup permetrà comptar amb l'eina adequada, la informació necessària i el suport social per a desenvolupar de manera més eficaç les tasques preventives a la localitat.