L’Ajuntament aprova la nova marca ciutat «Crevillent. Una Catifa de Mil Colors»
El Saló de Plenaris de l’Ajuntament de Crevillent ha acollit este dijous el ple ordinari corresponent al mes de desembre en el qual s'ha aprovat la creació de la nova marca ciutat “Crevillent. Una Catifa de Mil Colors” que permetrà la distinció i reconeixement global de Crevillent com a “Ciutat de la Catifa”. En esta sessió també s'ha aprovat un programa de complement de productivitat per a ajudar al lloc d'Enginyer Tècnic Industrial Municipal amb l'objectiu de reduir el nombre d'expedients acumulats i tasques pendents, agilitzant l'emissió d'informes tècnics i tramitació d'autoritzacions i llicències sol·licitades, al mateix temps que s'ha aprovat una modificació parcial de la Relació de Llocs de Treball (RLT) d'acord amb les necessitats de cadascun dels servicis, concretant-se els requisits i funcions de cadascun dels llocs de la nova estructura organitzativa. A més, en esta sessió plenària també ha tirat avant la modificació de l'Ordenança de Convivència Ciutadana, incloent-hi els animals de companyia, l'Ordenança Municipal d'Administració Electrònica i s'ha adonat de l'agraïment de l'Ajuntament de Torrent a Crevillent per la seua solidaritat a este municipi amb motiu de la DANA del passat 29 d'octubre.
Detalladament, la corporació municipal ha aprovat, amb l'excepció de la negativa del grup municipal Acord per Guanyar, el disseny de la marca ciutat denominada “Crevillent. Una Catifa de Mil Colors”. La marca ciutat es basa en la distinció i reconeixement global de Crevillent com a “Ciutat de la Catifa”, integrant-la en la creació de la marca turística que engloba festivitats, tradicions, museus, naturalesa, gastronomia, així com els recursos turístics del municipi. Segons ha assenyalat l'edil de Turisme, Pedro García Magro, “este projecte consta de la construcció de la marca amb un claim i identitat visual que s'annexa en la proposta d'acord aprovada en sessió plenària i que veurà la llum pròximament i que presentarem en FITUR al gener”. García Magro ha afegit que “vivim en una societat on no sols competixen les empreses en matèria turística, sinó també les institucions i destinacions turístiques i, per això, es va encarregar este projecte a una empresa potent que ha construït marques com les de Benidorm o Elx”. L'edil ha donat alguns detalls respecte al disseny en apuntar que “es manté la paraula catifa perquè en el seu moment Unifam el va plantejar en la seua marca i creiem que continua calant i els mil colors fa referència a la nova realitat del municipi amb totes les qualitats que oferim, representant també una tipografia de lletra arabesca, apareixent els pontets, una creu i un fil fent referència a la indústria tèxtil de la catifa”.
Així mateix, tots els grups municipals, a excepció de l'abstenció del grup socialista, que han aprovat una modificació en l'Ordenança de Convivència Ciutadana en la qual s'inclou un nou apartat a esta ordenança amb el Títol IV “Del control i tinença d'animals”, compost del Capítol I, denominat “Animals de companyia”, format per set articles (del 66 al 72). Amb l'aprovació d'esta modificació l'ordenança tindrà en compte als animals de companyia i a aquells altres animals que puguen no tindre esta consideració en els termes establits en la Llei 2/2023, de 13 de març, de Protecció, Benestar i Tinença d'animals de companyia i altres mesures de benestar animal. “L'objectiu és aplicar un pla sancionador i atallar la problemàtica respecte als animals en el referit a la brutícia i farem la labor pedagògica necessària per a millorar la neteja en punts del municipi derivada de tal problemàtica”, ha apuntat l'edil de Seguretat Ciutadana, Gema Escolano Berná. Així mateix, també es modifica en esta ordenança l'apartat referit a seguretat ciutadana, afrontant la problemàtica derivada del consum de drogues en el municipi, al mateix temps que s'implementa, en matèria de contaminació acústica, un reforç de la labor inspectora de la Policia Local de Crevillent.
La corporació també ha secundat per unanimitat l'aprovació de l'Ordenança Municipal d'Administració Electrònica per la qual es regularan els mitjans electrònics a l'Ajuntament de Crevillent amb subjecció a la Llei. Esta ordenança serà aplicable a l'Ajuntament i, si és el cas, en les entitats i organismes públics vinculats o dependents d'este, així com a la ciutadania, persones jurídiques i entitats sense personalitat en les seues relacions amb l'Administració municipal. Així, segons ha informat l'edil de Digitalització i Informàtica, Pilar Mas Mas, l'Ajuntament prestarà l'assistència necessària per a facilitar l'accés de les persones interessades als servicis electrònics a través dels següents canals com són el presencial a través d'oficines d'assistència en matèria de registre; seu electrònica com a punt d'accés electrònic d'informació i d'accés a servicis electrònics; telefònic amb l'assistència a través d'un telèfon d'atenció a la ciutadania (96 540 15 26); i correu electrònic en registro@crevillent.es. “Esta nova ordenança substituirà a l'anterior, datada de l'any 2012, i que requeria elaborar una nova perquè des de llavors hem canviat radicalment la manera de relacionar-nos digitalment amb l'Administració”, ha comentat Pilar Mas.
Amb l'objectiu de desembossar expedients acumulats per a col·laborar amb les funcions del lloc d'Enginyer Tècnic Industrial Municipal, la regidora de Personal, Mónica San Emeterio Gil, ha explicat que “este equip de govern aposta per l'aprovació d'este programa de complement de productivitat amb la finalitat de reforçar les emissions d'informes tècnics per a les concessions de llicències i autoritzacions relacionades amb les tasques d'activitats i servicis d'infraestructures amb la finalitat de reduir el nombre d'expedients acumulats i tasques pendents, agilitzant l'emissió d'informes tècnics i la tramitació d'autoritzacions i llicències sol·licitades”. San Emeterio Gil ha detallat que “este complement de productivitat, amb una duració de 12 mesos que percebrà l'Arquitecte Municipal, s'especifica en la proposta plenària i depenent del percentatge de compliment d'objectius fixats mensualment es percebrà una quantitat diferent que pot aconseguir com a màxim els 450 euros”. Este punt de l'orde del dia ha obtingut el suport unànime de tots els grups municipals.
Així mateix, també en matèria de Personal, s'ha aprovat per unanimitat una modificació en la Relació de Llocs de Treball (RLT) per als posats número 124 i 196, denominats Agents de Policia 2a activitat, modificant la seua denominació a Agent Policia Local i canviant els seus complements específics, equiparant-ho a la resta de llocs d'Agent Policia Local amb un complement específic de 713,03 euros, motivat per la retirada de la segona activitat i l'assumpció de les funcions genèriques d'Agent de Policia Local detallades en la proposta aprovada en sessió plenària. A més, en matèria de Personal també s'ha aprovat, amb l'abstenció del grup municipal Acord per Guanyar, una modificació parcial de la RLT de l'Ajuntament després d'incoar l'equip de govern municipal un procés per a la revisió de la vigent estructura organitzativa municipal amb la consegüent modificació en la RPT en coherència amb la nova estructura organitzativa. “La Relació de Llocs de treball és l'instrument a través del qual es realitza l'ordenació del personal, d'acord amb les necessitats de cadascun dels servicis, concretant-se els requisits i funcions de cadascun dels llocs”, ha explicat l'edil de Personal.
En este ple ordinari del mes s'ha adonat de l'agraïment de l'Ajuntament de Torrent al consistori crevillentí per la seua col·laboració i suport amb motiu de la DANA. Així, un registre amb entrada número 18260/2024, de 4 de desembre, l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado Tonda, ha mostrat a l'Ajuntament de Crevillent, a l'atenció de l'alcaldessa Lourdes Aznar Miralles, el més sincer agraïment pel suport desinteressat brindat en els dies tan durs de la tràgica DANA del passat 29 d'octubre:
“Gràcies a la seua generosa contribució, hem pogut oferir ajuda immediata a aquells que més ho necessitaven. La seua solidaritat i compromís no sols han alleujat les necessitats materials de moltes famílies, sinó que han sigut una font d'esperança i fortalesa per a tots nosaltres en estos moments tan difícils. (…) En nom de Torrent, li agraïsc profundament la seua col·laboració incansable i altruista. El seu exemple de solidaritat serà sempre recordat per esta gran ciutat. Molt prompte podrem dir que hem superat esta dramàtica situació, en gran part gràcies a la generositat de persona com vosté”, resa el document. L'alcaldessa ha aprofitat l'ocasió per a fer extensiu a tot el poble de Crevillent este agraïment enviat des d'Alcaldia de Torrent a l'Alcaldia de Crevillent. “Tot el poble s'ha bolcat des del primer moment per a fer costat a tots els afectats de la DANA, este agraïment va en nom de Torrent a tot el municipi de Crevillent”, ha sostingut l'alcaldessa.
En el ple també s'ha aprovat, amb el vot en contra del grup municipal VOX, la declaració institucional per a instar el govern central una solució per al finançament local i que en este pròxim any 2025 se suspenguen les regles fiscals, prenent les mesures necessàries al respecte, segons ha assenyalat l'alcaldessa Lourdes Aznar Miralles.
Finalment, en l'apartat de mocions, s'aprovat la moció presentada pel Grup Municipal Popular, incloent-hi les esmenes plantejades pels grups municipals de Vox i d’Acord per Guanyar, per a instar el Govern d'Espanya a l'eliminació dels interessos dels préstecs ICO i augmentar les ajudes directes als afectats de la DANA. Esta moció ha comptat amb el vot favorable del Grup Municipal Popular, Vox, Acord per Guanyar i el vot en contra del grup municipal socialista.