Estudiants de Crevillent exposen els seus innovadors projectes per a solucionar problemes tècnics industrials
Entre els nou projectes presentats trobem, per exemple, la posada en marxa d’un robot cartesià, una classificadora de fruites amb visió artificial, una talladora automàtica de tela o una precintadora
“Estes branques tecnològiques servixen perquè la societat avance i estos joves malbaraten formació i entusiasme en els seus projectes perquè la joventut ja és el futur de la nostra societat”, ha assegurat l'alcaldessa Lourdes Aznar
L'alcaldessa Lourdes Aznar Miralles, juntament amb l'edil d'Educació, Antonio Candel Rives, i el director de l'IES Canonge Manchón, Francisco Javier Ramírez Riquelme i més membres de l'equip directiu i docent del centre educatiu, ha acudit este dijous a la presentació de projectes innovadors intermodulars de Mecatrònica Industrial i Manteniment Electromecànic. “Estes jornades, organitzades per l’IES Canonge Manchón, pretenen desenvolupar relacions entre l'institut de formació i l'entorn professional del sector, promovent la col·laboració formació-empresa i aportant solucions tècniques a situacions industrials reals”, ha subratllat l'alcaldessa.
La Casa de Cultura ha acollit estes jornades amb nou projectes, fruit de l'aplicació de metodologies actives i l'aplicació de coneixements tècnics avançats en l'àmbit industrial. Entre les propostes destaquen la posada en marxa d'un robot cartesià, una classificadora de fruites amb visió artificial, una talladora automàtica de tela i una precintadora, entre altres.
“Estos projectes d'estudiants de l'IES Canonge Manchón donen solucions tècniques a situacions industrials reals”, ha destacat l'alcaldessa, qui ha subratllat que “esta iniciativa busca desenrotllar les relacions entre l'institut de formació i l'entorn professional del sector, promovent la col·laboració formació-empresa”. La primera edil ha afegit que “estes branques de la tecnologia servixen perquè la societat avance i estos jóvens malbaraten formació, preparació i *entusiamo en els seus projectes perquè la nostra joventut ja és el futur de la nostra societat”.
Segons ha expressat el director de l'IES Canonge Manchón, Francisco Javier Ramírez, els projectes estan ideats i resolts íntegrament per l'alumnat, mostrant innovació i creativitat en cada proposta. El programa inclou presentacions individuals de cada projecte, en les quals els participants han explicat el funcionament, els reptes tècnics i les solucions implementades. “Estem aconseguint que els alumnes i alumnes hagen desenrotllat estos projectes en els quals necessiten de la tecnologia i és un gran aprenentatge, en el qual el professor actua com a guia”, ha *cometnado el director del centre educatiu, a més de que “este projecte que es remunta a fa tres cursos està donant uns resultats extraordinaris, aconseguint un alumnat motivat i amb actitud proactiva a l'hora d'exposar els seus treballs i això és molt satisfactori”.
Detalladament, els projectes presentats han sigut Astro Dunk; classificadora de paquets per codis de barres; precintadora; talladora automàtica de tela; classificadora per materials metàl·lics i no metàl·lics; classificadora de fruites; trepant de columna; cinta transportadora i dosificadora d'aigua; i posada en marxa de robot cartesià.