Crevillent organitza al costat de l’UMH dos cursos d’estiu per a fomentar la cultura local i el valencià
La Casa de Cultura acollirà dos cursos “El Valencià per a comunicar VI” i “El paper de la societat i de l’educació com a eines per a conservar el nostre patrimoni cultural”, que s’oferiran de manera gratuïta i als quals ja et pots inscriure
La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Crevillent, al costat del Vicerectorat de Cultura de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, han organitzat dos nous cursos d’estius. El primer d’ells és la quarta edició de “El Valencià per a comunicar VI” que tots els anys té un gran acolliment. Pel que fa al segon, versarà sobre “El paper de la societat i de l’educació com a eines per a conservar el nostre patrimoni cultural”, tot dos cursos són coordinats per la tècnica de Cultura Ana Satorre i s’impartiran com en anys anteriors en la Casa de Cultura “José Candela Lledó” de Crevillent.
Ambdues formacions són gratuïtes i el termini de preinscripció i matriculació es va obrir l’1 de juny de 2023, i romandrà obert fins el mateix dia del començament del curs. Les places són limitades i s’adjudicaran per rigorós ordre d’inscripció.
La matriculació al curs es podrà realitzar online a través de l’enllaç cursosdestiu.umh.es. Al finalitzar el curs s’entregarà un diploma acreditatiu a aquells alumnes que hagen assistit un mínim del 85% del curs, i els crèdits i ECTS són susceptibles de ser reconeguts com (25 hores – 1 crèdit).
El regidor de Cultura, Jesús Ruiz, ha manifestat que “aquestos cursos es sumen a una gran varietat d’activitats lúdiques, educatives i culturals que es realitzaran durant el període vacacional en el municipi, com el cinema i els concerts d’estiu entre altres”. A més, ha afegit que ha sigut una prioritat fomentar la cultura local i l’idioma matern de Crevillent des del primer dia de l’actual legislatura, sent aquetes formacions una prova més d’això.
El curs de valencià tindrà lloc del dilluns 3 al divendres 7 de juliol en horari de 9:00 a 13:30 h. L’objectiu és aconseguir un aprenentatge global del valencià fent especial insistència en l’expressió oral i escrita de l’alumnat. Es tracta d’un curs intensiu que prepara a l’alumnat per examinar-se en les diferents convocatòries tant de la Junta Qualificadora, de la Comissió Interuniversitària d’Estandardització d’Acreditacions de Coneixements de Valencià (CIEACOVA) o de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI). Aquest curs estarà impartit per la professora Rosa Asencio Asencio.
El curs “El paper de la societat i de l’educació com a eines per a conservar el nostre patrimoni cultural” tindrà lloc del 20 al 26 de setembre, en el mateix es reflexionarà sobre les mesures per a protegir el patrimoni cultural. Mesures per a fomentar el valor i l’estima pel patrimoni des de diferents àmbits, fent l’accent en l’àmbit educatiu. Aquest curs serà impartit per Estefania Soler, subdirectora de Patrimoni Històric Artístic, Departament Art i Comunicació Visual del Institut Alacantí de Cultura, Juan Gil-Albert.