Es clausura una de les exposicions temporals més visitades en Crevillent
L'exposició entorn de Daniel Jiménez de Cisneros organitzada per l'àrea de cultura de l’Ajuntament de Crevillent apura els seus últims dies
Les xifres així ho revelen ja que, a més de la pròpia exposició, els quatre actes celebrats en les instal·lacions municipals, més un cinqué en la Universitat d'Alacant, van completar l'aforament amb tot just setmanes de distància entre uns i altres esdeveniments. Davant l'afluència de públic es va decidir prorrogar diverses setmanes més la mostra, que en principi havia de retirar-se al febrer. Així, en els tres mesos i mig que va estar en funcionament, des del 19 de novembre fins a l'11 de març, va registrar 6.083 visitants. La previsió era que es retirara cap al 13 de març. Però la situació creada per la pandèmia ha fet que l'exposició es mantinga en les instal·lacions municipals de la Casa de Cultura.
Tot un encert perquè, encara que ja no s'han pogut mantindre les visites guiades i que hi ha hagut una restricció d'aforament, les contínues visites, especialment en aquestes últimes setmanes, ha continuat. Durant el mes de juliol i d'agost els comissaris encara han realitzat visites guiades individualitzades per a persones que, amb un especial interés, així ho han sol·licitat.
Entre els visitants cal destacar al besnet de l'il·lustre paleontòleg, Daniel Prada Jiménez de Cisneros que, acompanyat de la seua família i de la seua mare Consuelo Jiménez de Cisneros, els qui han cedit material essencial perquè la mostra poguera organitzar-se, es va desplaçar fins a Crevillent per a conéixer de primera mà l'exposició. Daniel Prada Jiménez de Cisneros és director de l'Oficina de Comunicació d'Espanya en les Nacions Unides, a Nova York. Va mostrar als comissaris la seua satisfacció, no sols per l'exposició sinó per les diferents línies de treball desenvolupades des de l'Ajuntament de Crevillent, entre les quals figuren el curs d'estiu de l’UMH, el documental, les diverses publicacions i el cicle de conferències, si bé aquest últim es va veure interromput per la pandèmia.
Una altra de les visites rebudes ha sigut la de la investigadora del CSIC Carmen Ascaso Ciria, destacada científica que va voler desplaçar-se el passat 12 d'agost fins a Crevillent per a, no sols conéixer l'exposició, sinó per a realitzar una xicoteta visita a la serra, per a conéixer algun dels punts estudiats per Jiménez de Cisneros, fa ara cent anys.
El regidor de cultura indica que l'exposició ha sigut un clar exemple de com l'aposta per la cultura es pot convertir en un estímul econòmic, ja que molts dels visitants forans van recalar en bars i restaurants de la localitat.
En l'actualitat els comissaris de la mostra estan treballant en col·laboració amb l'Ajuntament de Crevillent i la família Jiménez de Cisneros per a consolidar i desenvolupar noves línies de treball i fer efectives les donacions del llegat de Daniel Jiménez de Cisneros.
Els comissaris es mostren especialment agraïts amb la família Jiménez de Cisneros per la seua implicació, així com amb el suport de l'Ajuntament i de la pròpia societat crevillentina que, a través de les seues diverses associacions i entitats, a més de les adhesions de moltes altres persones a títol individual, han sigut la clau per a l'èxit de les iniciatives plantejades. Sens dubte, una de les claus ha sigut també l'extraordinària cobertura mediàtica donada pels mitjans de comunicació que ha donat aconseguisca nivell nacional als esdeveniments organitzats.
Per la seua part el regidor de Cultura, Jesús Ruiz agraeix el treball desinteressat dels comissaris, així com de tot el personal i institucions implicades que han permés tindre una exposició temporal amb aquesta gran afluència de públic. Per aquest motiu s'ha decidit fer una selecció de materials i panells de la mostra que, a partir del 18 de setembre, estarà exposada en el vestíbul de la sala d'actes de la Casa de Cultura, perquè d'aquesta manera continue sent gaudida pel públic que així ho desitge.