Consum s’unix al Club d’Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat Valenciana
El CE/R+S compta amb 26 entitats sòcies i treballa per promoure models de gestió responsables a la regió
Consum s’unix com a soci al Club d’Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat Valenciana (CE/R+S) i se suma a les vint-i-cinc entitats valencianes que conformen este Club. La Cooperativa ha col·laborat amb el CE/R+S des de la seua creació, al maig de 2017, participant en les seues accions d’informació, formació i promoció de models de gestió responsable i sostenible entre el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.
“Com a Cooperativa, la responsabilitat social és la base del nostre model de gestió empresarial i és un element estratègic per a aconseguir la sostenibilitat. Per tant, en tot fòrum que promoga models de gestió sostenibles i responsables, hi volem estar i participar”, afirma l’executiva de Relacions Institucionals i RSE de Consum, Carmen Picot.
Amb més de 3,3 milions de socis-clients, més de 16.000 treballadors i uns 750 supermercats, entre propis i franquícies Charter, Consum és l’única empresa de distribució amb el Certificat d’Empresa Familiarment Responsable (efr) -promogut per la Fundació Másfamilia i avalat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social- i, des del novembre passat, compta amb la qualificació d’Excel·lència. A més, té el segell Reduïsc de la Petjada de Carboni del MITECO i el 100% dels seus centres són ecoeficients, que vol dir que consumixen un 40% menys d’energia que un súper convencional. La Cooperativa disposa del segell Top Employers, per sext any consecutiu, com una de les “Millors Empreses per a treballar d’Espanya”. La seua Memòria de Sostenibilitat anual té la qualificació Exhaustiva del Global Reporting Initiative (GRI), principal estàndard internacional en l’elaboració de memòries de Responsabilitat Social Empresarial. Esta qualificació, avalada per un auditor extern, és la màxima categoria possible per a auditar una empresa en matèria de sostenibilitat.
A més, duu a terme nombroses activitats en col·laboració amb entitats socials i organitzacions de suport als més vulnerables. Destaca el Programa Profit de gestió responsable d’aliments, que suposa la donació diària de productes retirats del punt de venda per criteris comercials, però aptes per al consum, arreplegats pels voluntaris d’entitats socials més pròximes, que els distribuïxen entre els col·lectius més necessitats. En 2018 es van donar més de 6.600 tones de productes, per valor de 16,6 milions d’euros, que van arribar a prop de 58.000 persones.
Un nou model més sostenible i competitiu
“La incorporació de Consum al CE/R+S suposa un gran salt qualitatiu per a l’associació, ja que és un exemple d’empresa referent en estratègies, mesures i iniciatives de responsabilitat social, no tan sols a la Comunitat, sinó a nivell nacional. Sempre ha anat un pas endavant en estes matèries, marcant el camí per a moltes altres companyies. La seua experiència i coneixement és fonamental en un moment en el qual s’estan abordant qüestions tan rellevants per al futur del teixit empresarial valencià, com el desenvolupament reglamentari de la Llei de foment de la responsabilitat social autonòmica o les clàusules socials en contractes amb les Administracions. Les empreses que s’adapten abans al nou context seran més eficients i competitives”, subratlla Fernando Ibáñez, president del CE/R+S.
El Club d’Empreses Responsables i Sostenibles compta amb 26 socis, de diferents sectors i perfils, de les tres províncies de la Comunitat: AGC Flat Ibérica, Almacenes Lázaro, Alpesa, Grupo Alimentario Citrus (GAC), Grupo Baux, BP Oil, Grupo Bertolín, Broseta, Caixa Popular, Consum, El Corte Inglés, Ética, Hidraqua, Geocivil, Grupo Eulen, Grupo IVI, Palau de les Arts Reina Sofia, Barrio La Pinada, Ribera Salud, RNB Cosméticos, Royo Group, Grupo Simetria, Suavinex, Triangle Real Estate Management, Unimat Prevención i Unión de Mutuas. Està obert a noves incorporacions d’entitats que aposten per l’ètica i la sostenibilitat de manera real i efectiva.