El Consell destina 32.000 euros a la Federació de Regants i al Tribunal de les Aigües per a la difusió de bones pràctiques en l'ús de l'aigua
Es considera d'interès prioritari fomentar l'ús racional i solidari dels drets de l'aigua i la conservació i l'ús eficient dels recursos hídrics
El Ple del Consell ha aprovat concedir subvencions per valor de 32.000 euros a la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana i al Tribunal de les Aigües de la Vega de València per a la difusió de bones pràctiques de l'ús de l'aigua.
En concret, la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural donarà una subvenció de 20.000 euros a la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana per a fomentar l'ús racional i solidari dels drets relatius a l'aigua i impulsar la conservació i l'ús eficient dels recursos hídrics.
Per a aconseguir aquesta fi, la Generalitat Valenciana ve recolzant polítiques de millores en les infraestructures de regadius, així com l'optimització i programació de la modernització del sistema de regadius.
Per la seua banda, la Federació de Comunitats de Regantes de la Comunitat Valenciana té com a objectiu principal la posada en pràctica de totes aquelles actuacions destinades a millorar l'aprofitament i la distribució de les aigües, especialment les de reg, així com aconseguir la major economia i racionalització dels seus costos.
Per aquest motiu, col·laboren i comparteixen informació amb la Federació Nacional de Regants i amb l'Administració Pública estatal, autonòmica i local i amb els seus organismes depenents, especialment, amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i Segura, per a aconseguir la millor defensa dels interessos comuns de tots els seus associats.
Exemple de gestió eficient de l'aigua
Pel que fa al Tribunal de les Aigües, la Conselleria d'Agricultura subvencionarà amb 12.000 euros les actuacions dutes a terme per aquesta entitat per al manteniment i difusió de les bones pràctiques de l'ús de l'aigua.
El Tribunal de les Aigües de la Vega de València, declarat en 2009 per la UNESCO Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, constitueix actualment un exemple viu del saber fer que sempre ha caracteritzat als agricultors valencians, a l'hora d'aprofitar i gestionar de manera eficient un recurs tan valuós com és l'aigua, a més de vetlar per la resolució de conflictes entre ells.