El I Congrés de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana abordarà com reduir les reclamacions en el sector
El I Congrés de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana, que es va a celebrar els pròxims dies 28 i 29 de setembre, donarà resposta a les principals preocupacions dels professionals sanitaris, des de les agressions a metges fins a com reduir les reclamacions en el sector. "El congrés serà una eina perquè els professionals sanitaris puguen conèixer els seus drets i obligacions", resumeix el president del congrés i de l'Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana (ADSCV), Carlos Fornes.
La trobada, que es va a celebrar en el Palau de Colomina de València, es convertirà en un punt de trobada entre els legisladors, l'Administració i els sanitaris "per a complir un dels principals objectius de la ADSCV: la disminució de les reclamacions en la Sanitat", assegura Fornes.
Al llarg de dues jornades es van a explicar temes de "vital importància" com la necessitat de comptar amb la història clínica i el consentiment informat, "dos documents imprescindibles per a una bona defensa dels professionals sanitaris ja que el 70% de les reclamacions interposades contra els metges es fonamenten en la falta d'informació", recorda Fornes.
"Amb uns coneixements mínims disminuiríem, en gran mesura, les reclamacions que es produeixen. En el congrés, els diferents professionals que participaran en les sessions, ajudaran a adquirir o recordar aqueixes nocions", afig.
A més, el congrés va a aprofundir en altres temes, tant per als professionals tant de l'àmbit legislatiu com el sanitari, com és el futur de la responsabilitat patrimonial i els nous barems que s'apliquen en la responsabilitat civil professional sanitària.
Una altra de les sessions abordarà les agressions als professionals sanitaris, "que han crescut de manera alarmant i no tots les denuncien per falta d'informació".
En definitiva, aquest congrés explicarà i informarà als professionals del sector sanitari sobre tots els aspectes legals que els poden afectar en el seu treball i, "per descomptat volem ser un punt de trobada entre l'Administració, els sanitaris i els legisladors", conclou Carlos Fornes.
La ADSCV, organitzadora del congrés, va nàixer fa més d'un any per a donar a conèixer i defensar els drets del personal sanitari que desenvolupa la seua labor i es forma en la regió i una de les seues comeses principals és conscienciar als metges i a la resta de professionals sanitaris de quins són els seus drets i obligacions. Durant el seu primer any en funcionament s'ha reunit amb els representants dels diferents col•legis professionals, administració pública i companyies d'assegurances per a informar al col•lectiu de les diferents qüestions de caràcter jurídic.