elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La concertada demana un estudi de seroprevalencia entre els docents per a garantir la seguretat en la volta al col·le

La concertada demana un estudi de seroprevalencia entre els docents per a garantir la seguretat en la volta al col·le

    FSIE-Comunitat Valenciana, el sindicat majoritari en l'ensenyament concertat, i un dels més representatius en l'ensenyament privat i l'atenció a la diversitat funcional en la Comunitat Valenciana, ha proposat que s'assigne personal sanitari a cada centre educatiu i que es realitze un estudi de seroprevalencia als professionals que treballen en ells perquè es realitze una volta amb garanties.

    En aquest sentit, FSIE ha defensat la necessitat que els fons destinats al pròxim curs anunciats per la conselleria arriben també als centres concertats d'Educació Especial.

    D'aquesta manera, el sindicat ha assenyalat que és important que hi haja personal sanitari assignat a cada centre perquè puga detectar, controlar i vigilar qualsevol brot o incidència relativa al COVID en els centres educatius.

    D'altra banda, el sindicat sol·licita que es realitze un estudi de seroprevalencia sobre el personal dels centres educatius sostinguts amb fons públics amb l'objectiu d'obtindre dades de la incidència de la infecció en els mateixos per a salvaguardar la salut dels treballadors i garantir una ràpida capacitat de resposta i actuació.

    Plantilles i bossa de recol·locació

    Així, ha assenyalat que l'acord subscrit entre la Conselleria, centres concertats i sindicats contempla diverses de les reivindicacions històriques de FSIE com són l'increment de plantilles i la reactivació de la bossa de recol·locació dels professionals afectats pel tancament d'unitats o l'extinció de concerts.

    Aquesta bossa de recol·locació està formada pels professionals que han perdut el seu lloc de treball a conseqüència de la reducció d'unitats per part de la Conselleria o de l'extinció del concert i la seua dinamització ha sigut una demanda històrica de FSIE per a poder donar eixida als docents que s'han vist afectats per aquestes decisions.

    A més, FSIE ha assenyalat que l'acord materialitza un dels punts defensats pel sindicat i recollits en l'acord com la dotació extraordinària de recursos econòmics i l'increment d'hores addicionals de professorat necessàries per a un adequat funcionament dels centres. El sindicat ha sol·licitat que aquests recursos arriben també als centres concertats d'Educació Especial.

    Així, FSIE ha valorat l'acord aconseguit entre el Consell, els centres i els sindicats de l'educació concertada en la Comunitat Valenciana per a “garantir que l'organització i desenvolupament del curs 2020-2021 es puga dur a terme amb les màximes garanties de seguretat”.

    Aquest acord, segons ha explicat FSIE, “ens ha d'ajudar a sumar esforços per a assumir el gran repte que tenim per davant amb totes les garanties” i, en aquesta línia, ha mostrat gran satisfacció pel fet que el document incorpore també la seua reivindicació de dotar als centres d'una partida econòmica per a cobrir les despeses de prevenció i neteja, dos termes “determinants en la nova realitat”.

    Pujar