Castellano

La Comunitat Valenciana frega les dades turístiques prepandèmia amb una ocupació mitjana del 85%

La Comunitat Valenciana frega les dades turístiques prepandèmia amb una ocupació mitjana del 85%
  • La Costa Blanca es posiciona com el destí més visitat amb un 88% d'ocupació mitjana

El tancament de les dades d'ocupació del mes de juliol llança un balanç molt positiu en la Comunitat Valenciana i ja es freguen (en alguns casos se superen) els anivelles prepandèmia de l'estiu 2019.

Totes les peces del puzle turístic tornen a encaixar, inclòs l'empenyiment dels mercats internacionals en destins com Benidorm i València que són els que més turistes estrangers reben.

La segona quinzena de juliol ha tingut una ocupació mitjana en la Comunitat que ha oscil·lat en una estreta forqueta d'entre el 85% de Castelló, el 87,5% de Benidorm i València i el 88% de la Costa Blanca.

Tal com ha manifestat el president de HOSBEC el sector hoteler es mostra molt satisfet amb aquesta arrancada de la temporada turística, ja que les xifres de previsió per a agost apunten al fet que es consolidarà la tendència d'arribar a aconseguir les xifres prepandèmia. Hi ha hagut molta faena i molt esforç darrere d'aquests resultats.

A més, els hotels estan funcionant a ple rendiment, amb la totalitat de la planta hotelera operativa. Només estan tancats hotels que es troben en processos d'obra i reforma, però altres han pogut obrir les seues portes amb una posada a punt i renovació per a aquesta nova temporada.

Una de les fortaleses que més destaca d'aquestes dades és la diversificació dels mercats internacionals en els 3 principals punts turístics. Encara que a Benidorm els britànics continuen sent predominants amb un 33% de quota, és destacable que hi ha un 20% de turistes internacionals diversificats entre Portugal, Bèlgica, Països Baixos, França, Romania, Irlanda i Itàlia.

Aquesta diversificació fora de les nostres fronteres és un aspecte molt consolidat a València i en la resta de la Costa Blanca. Sens dubte, els treballs de promoció desenvolupats des de VisitBenidorm, VisitValencia o el patronat CostaBlanca amb la col·laboració i participació de Hosbec estan donant els seus fruits.

Si cal destacar un aspecte negatiu seria l'absència dels turistes algerians a conseqüència de la crisi diplomàtica entre Espanya i Algèria. El client hoteler procedent d'aquest país, malgrat no tindre una quota de mercat important (més o menys 1% en 2019), tenia una elevada capacitat de despesa i consum i el sector espera poder recuperar-lo al més prompte possible.

Benidorm supera el 87% d'ocupació

La segona quinzena del mes de juliol deixa en el destí de Benidorm una mitjana d'ocupació hotelera del 87,5%, molt pròxima als valors de 2019 quan s'anotava un 89,5%. D'aquesta manera la capital de la Costa Blanca tanca el mes de juliol amb un 86,3% amb un total de 2,8 punts menys que l'últim any de normalitat turística.

Durant el període estudiat, el turisme domèstic (48,4%) manté el seu primer lloc a dalt de la taula dels mercats emissors del destí. Dins del mercat internacional, el turista britànic continua sent el més destacat amb un 32,9%. Li segueixen a llarga distància els mercats portugués i belga amb un 5,5% i 2,3% respectivament. Finalment, trobem als mercats neerlandés, francés, romanés i irlandés amb una representativitat que oscil·la entre el 2% i 1%.

Quant a la previsió per a la 1a quinzena del mes d'agost, s'espera un 85% d'ocupació mitjana. Registre que amb gran probabilitat serà depassat en tractar-se d'un dels mesos de vacances per excel·lència.

La Costa Blanca tanca juliol fregant el 90% d'ocupació hotelera

Durant la segona quinzena del mes de juliol, la Costa Blanca (sense incloure Benidorm) aconsegueix un 88% d'ocupació, la qual cosa suposa un increment de 7,2 punts percentuals respecte a la primera quinzena del mes. Una dada molt positiva que fins i tot supera el registrat en 2019 per a aquest mateix període (86,3%). Així la zona de la Costa Blanca tanca el mes de juliol amb 83,8%.

En la Costa Blanca, els turistes nacionals suposen un 68,8% del total de la mostra enfront d'un 31,2% de turistes internacionals. Aquest últim, ho encapçalen com a principals mercats emissors el britànic, belga i francés, amb un 7,1%, 5% i 3,1% respectivament. Seguidament es troben els Països Baixos (2,9%), Noruega (2%) i Irlanda (1,5%) La resta de destins estudiats no superen el 1,5% de representativitat en cap cas.

Respecte a les previsions per als primers quinze dies d'agost, ja es compta amb un 85,5% esperant superar aquests resultats amb les reserves d'última hora.

València arriba al 87,5% d'ocupació

Durant la segona quinzena de juliol, els hotels de la província de València han vist lleugerament minvats els seus últims registres d'ocupació fins al 87,5%, la qual cosa suposa un descens de 1,8 punts percentuals respecte a la quinzena anterior. Una dada que es queda també per davall de l'anotat en 2019 (89,9%). Finalment el mes de juliol es queda en 88,4% a tan sols 1 punt del registrat fa 3 anys.

Si ens centrem en la destinació turística de Gandia, l'ocupació mitjana ha sigut d'un 87,9%, la qual cosa suposa tancar el mes de juliol amb un 87,8% d'ocupació.

Segons les dades recopilades en la nostra enquesta, la província de València ha mantingut la incidència del mercat nacional respecte a la quinzena passada amb un 56,5% de la quota total. Pel que fa al mercat internacional, de les zones analitzades és la que més varietat alberga respecte a mercats internacionals sent el principal el neerlandés amb un 5,4%, seguit del britànic (4,5%), italià (4,5%) i francés (4,4%). Per darrere es troben l'americà, belga i alemany. La resta de mercats analitzats no superen el 2% d'importància relativa en cap cas.

La previsió d'ocupació per a la següent quinzena es fixa en un 82,6% albirant la superació d'aquesta dada si es continua amb la mateixa tònica de les quinzenes anteriors.

Castelló aconsegueix superar el 85% d'ocupació en la segona quinzena de juliol

La província de Castelló enlaira aquesta segona quinzena del mes de juliol aconseguint un 85,2% d'ocupació. Elevant la xifra en 10,9 punts respecte als primers quinze dies del mes. Unes dades amb els quals s'ha aconseguit finalment registrar una ocupació mensual del 79,6%.

El mercat nacional es manifesta com a predominant amb un 85,8% enfront del 14,2% del total de turistes internacionals que visiten la província. D'aquest últim, trobem com a mercat més destacat el francés amb un 4,3% d'importància relativa. Seguidament, podem trobar als mercats britànic, italià i romanés amb un 1,6% en els tres casos. La resta de mercats emissors no superen en cap cas l'1% de representativitat a la província de Castelló.

La previsió de la següent quinzena és del 82,5% encara que, com és habitual, s'espera poder superar aquest valor amb les reserves d'última hora produïdes durant aquest període.

Pujar