Castellano

La Comunitat Valenciana exporta l'11% de la producció nacional

La Comunitat Valenciana exporta l'11% de la producció nacional

    Les exportacions de la Comunitat Valenciana en els mesos de gener i febrer han aconseguit un valor de 5259,7 milions d'euros, i situán a la Comunitat com la segona comunitat autònoma espanyola més exportadora, segons les dades difoses per la Direcció Territorial de Comerç a València.

    La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha destacat "la importància d'apostar pel comerç internacional i de continuar fent costat a les empreses exportadors en l'actual moment d'incertesa".

    "La pandèmia provocada pel *coronavirus ha alentit els intercanvis internacionals i tindrà un efecte negatiu en les economies de tot el món, per la qual cosa és imprescindible continuar fent costat a les empreses i fer el possible perquè estiguen el més preparades possible quan es reactive el comerç internacional", ha explicat.

    Segons les dades difoses, des de la Comunitat Valenciana s'ha generat el 11,2% de les exportacions espanyoles en els dos primers mesos de l'any. Per províncies, Alacant ha exportat per valor de 974,5 milions d'euros, la qual cosa representa un ascens del 7,7%, les exportacions de Castelló es xifren en 1.335,3 milions d'euros -amb un ascens del 3,4%- i les de València registren un descens del 3,9%, amb un valor de 2.949,9 milions d'euros.

    Desglosse productes i àrees

    Respecte a les xifres per sectors, el sector d'alimentació se situa com el més exportador, amb el 23,5% de les exportacions valencianes i un ascens del 11,3%. El sector d'automoció, amb el 18% de les exportacions totals, registra un descens del 25,3%.

    A continuació se situen les *semi manufactures no químiques, que creixen un 5,6%. En aquest capitule, els productes ceràmics registren un creixement del 2,5% respecte als mesos de gener i febrer de 2019. Li segueixen els productes químics, amb un ascens del 1,4%.

    Els béns d'equip, amb el 11,6% de l'exportació valenciana, s'incrementen així mateix un 11,5% mentre les manufactures de consum registren un ascens del 5,4% en els dos primers mesos de l'any.

    La Unió Europea concentra el 57,3% de les exportacions valencianes en els dos mesos analitzats. Per països, Alemanya és el principal client, amb un descens del 5,3%, seguit de França, que registra un augment del 7,7%. En tercera posició se situa Itàlia, amb un ascens del 5,1%. Regne Unit, en quart lloc, registra un descens del 19,5%.

    Les exportacions dirigides a Amèrica han descendit un 0,6% (Amèrica del Nord creix un 3,8% i Amèrica Llatina descendeix un 12,1%). Àsia registra un descens del 12,3% mentre Àfrica experimenta un augment del 3,2%, amb un destacat augment de Sud-àfrica, xifrat en un 13,4%.

    Impulse serveis virtuals

    Des de l'inici de la crisi provocada pel coronavirus, la Conselleria d'Economia Sostenible -a través de Ivace Internacional- ha adaptat els seus serveis a les necessitats de les empreses i ha reforçat els serveis virtuals davant les restriccions a la circulació de persones.

    La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha destacat que "ara és més útil que mai comptar amb personal expert en mercats d'interés al servei de les empreses, que els permeten estar connectats en tot moment amb la situació real del mercat".

    Per això, Ivace Internacional està organitzant calendaris setmanals del servei 'Contacta', videoconferències per a connectar personalment amb la Xarxa Exterior del *Ivace.

    "Els 'Contacta' estan prenent una nova dimensió -ha explicat Parra- ja que ara les empreses consulten la situació real creada pel coronavirus en el mercat, així com l'actualitat de les restriccions a persones o mercaderies, qüestions logístiques, les perspectives econòmiques o les mesures d'impuls preses en cadascun dels mercats".

    A partir d'aquesta informació, les empreses poden prendre decisions o sol·licitar el suport del Ivace en aqueix mercat concret a través dels diferents serveis adaptats a l'actual situació. Les empreses que vulguen sol·licitar un 'Contacta' poden fer-ho a través del següent consultar ací.

    La informació, en aquests moments, és un actiu crític i des del Ivace es vol facilitar a les empreses. Tant des de la seua pàgina web com a través de serveis personalitzats i adaptats a les necessitats de les empreses en un moment complex. Per això, des de Ivace Internacional s'estan programant calendaris setmanals d'aquest servei amb tota la seua Xarxa en l'Exterior per a atendre les demandes de les empreses.

    A més, les empreses compten amb una sèrie de serveis adaptats des del minut 1 a l'actual situació dels mercats. Als serveis de cerca de proveïdors alternatius per a béns intermedis i de cerca de clients a tot el món, se suma la gestió d'agendes virtuals amb clients en mercats d'interés per a les empreses valencianes.

    A través d'aquest servei, les empreses poden mantindre reunions virtuals amb empreses importadores interessades en el seu producte o servei, sobre la base d'una agenda de treball organitzada per la Xarxa Exterior del Ivace i sense necessitat de desplaçar-se al país de destinació.

    La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha assenyalat que Ivace Internacional, gràcies a comptar amb una Xarxa en l'Exterior, és un gran aliat per a les empreses valencianes amb interessos en internacionalització en aquest moment complex.

    "Ens trobem en un moment d'incertesa, que tindrà un gran impacte en la supervivència de les empreses. Des de la Conselleria d'Economia, a través de Ivace Internacional, continuem adaptant serveis i propostes per a facilitar la presa de decisions a les empreses perquè estiguen preparades per al nou escenari que resultarà de l'actual situació", ha explicat.

    Pujar