elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana està d'enhorabona: tres investigadors reconeguts a nivell mundial per la seua excel·lència científica

La Comunitat Valenciana està d'enhorabona: tres investigadors reconeguts a nivell mundial per la seua excel·lència científica
  • Un pas més prop de curar el càncer: un dels científics és un oncòleg valencià que revoluciona els tractaments

Gustau Camps-Valls, Andrés Cervantes i Domingo Ribeiro Soriano, investigadors de la Universitat de València (UV), figuren en el Highly Cited Researchers (HCR) 2024, un rànquing del proveïdor de dades bibliomètriques Clarivate Analytics, que engloba l’elit científica mundial quant al nombre de citacions dels seus treballs de recerca.

Camps-Valls destaca en geociències, Cervantes, en Medicina Clínica, i Ribeiro té impacte multidisciplinari. Highly Cited Researchers és una llista anual que selecciona els i les especialistes més influents de tot el món, pel seu excepcional rendiment investigador, mesurat per la producció d’articles altament citats que es troben en l’1% més alt en nombre de citacions per camp i any en Web of Science Core Collection. La llista de 2024 recull la seua producció científica durant el període 2013-2023 en un o més dels 21 camps utilitzats. En aquesta edició, la llista conté 6.886 investigadores i investigadors.

Gustau Camps-Valls és catedràtic d’Enginyeria Electrònica de la UV i coordinador del grup d’investigació Image and Signal Processing (ISP), http://isp.uv.es,  un grup de 50 investigadores i investigadors sobre intel·ligència artificial per al tractament d’imatges, senyals i dades. Les seues contribucions se centren en el desenvolupament d’algorismes d’aprenentatge automàtic per a l’anàlisi de dades de teledetecció, observació de la Terra i geociència. És autor de més de 300 articles en revistes internacionals, ha coordinat més de 20 projectes de recerca internacionals, és titular d’un projecte ERC Consolidator Grant i en l’actualitat d’un projecte Synergy Grant –també de la European Research Council–per a millorar els models climàtics amb AI i dades del sistema Terra.

Andrés Cervantes és catedràtic del Departament de Medicina de la Universitat de València, cap de servei d’Oncologia Mèdica a l’Hospital Clínic Universitari de València i director científic de l’Institut d’Investigació Sanitària (INCLIVA). Centra la seua recerca en neoplàsies gastrointestinals i en el desenvolupament de tractaments innovadors per al càncer. Els seus últims estudis se centren en el paper de la biòpsia líquida com a eina de medicina de precisió en oncologia. És investigador principal de projectes finançats per l’Institut de Salut Carles III, del Ministeri de Sanitat, i per la Unió Europea, així com per altres entitats públiques i privades. Ha publicat més de 600 articles i revisions de treballs en diferents revistes internacionals, i és editor de la revista Cancer Treatment Reviews i president de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO).

Domingo Ribeiro-Soriano és catedràtic d’Organització d’Empreses de la UV, coordinador del programa de doctorat en Economia Social i codirector de la càtedra institucional Grup DACSA-UV d’Excel·lència i Desenvolupament en Emprenedoria: d’Estudiant a Empresari. L’afiliació de la seua recerca està en l’Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (IUDESCOOP). Les seues contribucions se centren en l’emprenedoria, la consultoria, la innovació i la tecnologia. És autor de més de 150 articles en revistes internacionals i ha coordinat 6 projectes europeus. Va ser el fundador de la xarxa de càtedres Bancaixa-Joves Emprenedors. Ha pertangut a diferents comissions d’ANECA, així com a Agències Autonòmiques de Qualitat Universitària.

Pujar