elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana té a 3 dels millors metges d'Espanya, qui són?

La Comunitat Valenciana té a 3 dels millors metges d'Espanya, qui són?
  • Un d'ells treballa en la unitat de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora, mentre que els altres dos ho fan en l'àrea d'Oncologia Mèdica

La revista Forbes ha publicat una llista amb els 100 millors metges del territori nacional, ordenada per especialitats i ressaltant als grans professionals en cada branca de la medicina. Un de les dades més cridaneres és que tres dels doctors que figuren en aquesta classificació són valencians, en primer lloc apareix el doctor Pedro Cavadas Rodríguez en el departament de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora, mentre que els altres dos són la doctora Anna María Lluch Hernández i el doctor Andrés Cervantes Ruipérez, tots dos treballen en l'àrea d'oncologia.

Pedro Cavadas

El Doctor Pedro Cavadas treballa a l'Hospital Vithas València 9 d'Octubre, concretament en la Unitat de microcirurgia i Cirurgia Reconstructiva. Els seus grans coneixements en la seua especialitat li han permés salvar milers de vides, per la qual cosa molts ho coneixen com el “Doctor Miracle”. Es caracteritza per practicar intervencions que per les seues dificultats cap altre metge s'atreveix i practicar operacions de manera altruista durant l'estiu en països d'Àfrica. Actualment, duu a terme una mitjana de 1.800 cirurgies a l'any al costat del seu equip i moltes d'elles a pacients considerats inoperables com al fet que va dur a terme en mantindre viu un braç amputat, connectant-lo amb les venes i les artèries de la cama del propi amputat durant nou dies, per a, posteriorment, reimplantar-li'l.

Anna Lluch

D'altra banda, la doctora Anna Lluch treballa a l'Hospital Clínic Universitari de València i és catedràtica emèrita de l'àrea de Medicina de la Universitat de València i coordinadora del Grup d'Investigació de Biologia en Càncer de Mama-INCLIVA. Ha dirigit més de 40 tesi, presentat gran nombre de treballs en els principals congressos nacionals i estrangers, publicat més de 300 articles en revistes nacionals i internacionals, col·laborat en publicacions de llibres de l'especialitat i participat activament en conferències tant a nivell nacional com internacional. Se li han concedit diverses beques d'investigació, entre les quals destaquen les 9 que va rebre com a investigadora principal en projectes del Fons d'Investigació Sanitària de l'Institut de Salut Carles III.També ha rebut diversos reconeixements com l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, en la categoria de Distinció al Mèrit Científic, atorgat en 2010. En l'àmbit acadèmic cal ressaltar els següents honors: en 2014 va rebre la Medalla de la Universitat de València, en 2018 va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Jaume I de Castelló i, en 2020, va rebre la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives d’Universitats.

És a més, presidència del comitè científic de l'hospital Provincial de Castelló.

Andrés Cervantes

Finalment, el doctor Andrés Cervantes Ruipérez és director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA, on, a més, coordina l'Àrea d'Investigació en Càncer. Així mateix, és cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic Universitari de València i catedràtic de Medicina de la Universitat de València. Centra la seua investigació en el desenvolupament de tractaments innovadors per al càncer. També és el responsable de projectes d'investigació finançats per l'Institut de Salut Carles III, del Ministeri de Sanitat, i per la Unió Europea, així com per altres entitats públiques i privades. A més, ha sigut elegit president de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica per al 2023-2024.

Pujar