elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2020

La Comunitat desembarca en FITUR com a ànima mediterrània viva, oberta i perenne

La Comunitat desembarca en FITUR com a ànima mediterrània viva, oberta i perenne
La Comunitat desembarca en FITUR com a ànima mediterrània viva, oberta i perenne
  • El 40a aniversari de la Fira Internacional de Turisme comptarà amb el nombre més gran d'empreses valencianes, un 40% més que en l'anterior edició

MÉS FOTOS
La Comunitat desembarca en FITUR com a ànima mediterrània viva, oberta i perenne - (foto 2)
La Comunitat desembarca en FITUR com a ànima mediterrània viva, oberta i perenne - (foto 3)

FITUR compleix aquest any quaranta edicions. La Fira Internacional de Turisme és un dels certàmens més importants del sector a nivell mundial i és, a més, el primer de l'any a tal nivell. És per això que la Comunitat Valenciana trau múscul i mostra en aquesta cita, que tindrà lloc del 22 al 26 de gener a Madrid, tots els seus recursos, llançant un missatge pròxim, mediterrani, obert a tots i durant tot l'any.

Així ho ha explicat Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, en la presentació de les novetats que portarà la Comunitat Valenciana a FITUR. Cobra especial importància el sector empresarial en aquesta 40a edició, ja que augmenta la seua presència en un 40%, passant a ser 282 companyies turístiques valencianes: “No hem d'oblidar que és una fira per a vendre i la presència institucional ha de ser de suport”, ha detallat Colomer.

Totes elles estaran en la zona expositiva que estarà formada per quatre blocs diferenciats (Mediterrani Cultural: 47 empreses; Mediterrani Gastronòmic: 21 empreses; Mediterrani Natural: 45 empreses, i Mediterrani Actiu: 47 empreses).

Entre les novetats, Francesc Colomer ha ressaltat que "realitzarem durant la fira, per primera vegada, presentacions d'empreses amb producte experiencial de 6 minuts de duració cadascuna, a la qual s'han sumat 24 empreses adherides a CreaTurisme".

L'estand principal de la Comunitat Valenciana en Fitur ha costat 642.703 euros i comptarà amb un espai de 2.053 metres quadrats dividits en tres grans illes, vertebrades per un sostre que recorda als raigs del sol per a inspirar la llum mediterrània. D'altra banda, es mantindran els espais en la zona de Fitur Gai LGTBI+ i Fitur Festivals i també estaran presents en Fitur Empresa.

Colomer ha anunciat que, "durant 2020, tenim previst assistir a 43 fires i esdeveniments promocionals", i ha assenyalat que "abans de la celebració de Fitur, ja hem participat en altres certàmens com Madrid Fusion o les fires que comencen a Holanda (Vakantiebeurs), Àustria (Mess) i a Finlàndia (Matka)".

Així ,s'han previst activitats en 13 mercats diferents: Espanya, Holanda, Àustria, Finlàndia, Irlanda, Suïssa, Bèlgica, Alemanya, Rússia, Regne Unit, Suècia, Itàlia i França.

“València viu el seu millor moment”

Fent balanç del 2019, les xifres mostres que València es consolida com a capital turística: “És el gran moment de València ciutat perquè creix en rendibilitat”. En línies generals, l'any tancarà amb més de 29 milions de turistes a nivell regional, 9,5 milions d'ells estrangers. Però les xifres no són el més important per al secretari autonòmic: “No es tracta de comptar caps ni d'acontentar-nos amb arribar als 30 milions ja que l'important és la rendibilitat”.

Aquest augment turístic es tradueix en una pujada de quasi un 4%, resposta en part a la consolidació de la desestacionalització turística, segons assenyala Colomer: “El nostre turisme de sol i platja és un plus respecte a la competència perquè el tenim *hiperconectado a la resta de propostes gastronòmiques, culturals, d'activitat…”.

Pujar