La Comunitat acudeix a FITUR 2018 amb el focus posat en l’empresariat i el producte
Així ho ha destacat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la presentació de l'estand de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme de Madrid
FITUR és una de les fires turístiques més importants del món. Un punt de trobada global per als professionals del sector i una oportunitat única de negoci que es concentra del 16 al 21 de gener a Madrid. La Comunitat Valenciana es prepara per a acudir a aquesta fira des d'un prisma professional i posant el focus en la comercialització turística a causa de les grans oportunitats de negoci que reuneix aquest espai.
Així ho ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la presentació de l'estand de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, qui ha ressaltat en diverses ocasions que el producte turístic ha de ser "l'únic protagonista". Els polítics passen a ser "mers tramoistes" perquè els empresaris i el producte "brillen amb llum pròpia".
De fet, en els 1.800 metres quadrats que ocuparà el stand de la Comunitat Valenciana coincidiran més de 240 empreses: 140 companyies en la zona de producte turístic, un 70% més que en 2017; altres 40 en la zona d'empreses i altres 30 de base tecnològica en la zona destinada a emprenedors (Invattur). A més, hi haurà un whokshop en l'espai de negoci de la pròpia fira de IFEMA.
En la zona de producte turístic participaran 43 empreses de turisme actiu, 34 de turisme gastronòmic, 23 empreses de turisme rural, 17 empreses de turisme cultural, a més de 25 empreses d'altres serveis, associacions i agrupacions de destinacions.
En aquest espai s'integren sis marques territorials com València Turisme, Castelló Mediterrani, Benidorm, Turisme València, Alacant i Costa Blanca. Una aposta per unificar la imatge de la Comunitat Valenciana, amb un disseny global del stand però sempre respectant la identitat i singularitat de les marques turístiques.
Un altre dels clars protagonistes en la fira serà el producte. L'objectiu, oferir-li major visibilitat i mostrar a la Comunitat Valenciana com una terra hospitalària, oberta, amb una oferta turística singular i diferenciada: "Venem un estil de vida, som fiables i acudim amb aqueix compromís a la fira", afirma Colomer.
En FITUR hi haurà també un espai destinat exclusivament als festivals de música. Com a novetats, la Comunitat participarà en aquest punt amb dues noves marques: Mediterraneo Music i Meditarraneo Festivals.
Sobre el stand
La Comunitat Valenciana comptarà amb un estand d'1.800 metres quadrats situats en el pavelló número 7 de IFEMA, als quals cal sumar els 36 m2 de l'estand de FITUR LGBT i altres 36 m2 del stand de FITUR FESTIVALS, que estaran tots dos situats en el pavelló 3. L'empresa adjudicatària ha sigut ALABÉS i l'estand serà reutilitzat en la resta de fires nacionals. L'estand és 100% reciclable íntegrament i està dotat amb els elements d'accessibilitat necessaris.
Quant al pressupost, l'Agència Valenciana de Turisme assumirà el cost de construcció i muntatge del stand (558.000 euros) així com el cost del sòl de Fitur (250.000 euros). En total, segons l'AVT, s'ha estalviat un 22% pel que fa a la inversió de l'any anterior.
Punt de partida
Francesc Colomer ha explicat que FITUR s'emmarca en un relat de posicionament nacional i internacional que acaba de donar començament amb la campanya de 2018. De fet, està previst que l'Agència Valenciana de Turisme acudisca a 50 fires promocionals, tant generalistes com a especialitzades per producte". El secretari autonòmic de Turisme ha avançat que al llarg d'enguany es duran a terme "181 accions del Pla Operatiu amb Turespaña en mercats internacionals".