Compromís exigeix al Govern que revertisca com més prompte millor les polítiques educatives del PP i les modernitze
Els senadors de Compromís han recordat al PSOE "la urgència i necessitat" de desactivar com més prompte possible els efectes de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), aprovada pel PP el 2013.
El president del Govern, Pedro Sánchez i diversos dels seus ministres, van apuntar que la derogació de la LOMCE era un dels principals objectius del Govern del PSOE. No obstant això, conforme han passat les setmanes, aquesta prioritat s'ha desdibuixat i l'executiu conclou ara que no és possible aplicar aquestes reformes. "El PSOE va dissenyar un full de ruta per al Govern de l'Estat espanyol que ara no pot complir, sembla que tot apunta que no hi haurà grans diferències respecte del PP" ha afirmat el senador, Carles Mulet.
La LOMCE es va aprovar el 2013, derogant la Llei Orgànica d'Educació (LOE). Amb la seva entrada en vigor es va crear l'avaluació al final de Primària i de l'ESO, es va reduir el poder de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes i es va canviar el caràcter de les assignatures vinculades a l'aprenentatge de les llengües cooficials, passant de troncals a assignatures d'especialització de caràcter opcional, entre altres coses. "La LOMCE és la llei d'educació que més sectors de la societat ha tingut en contra, per ser una llei d'educació que acabava amb la igualtat d'oportunitats, la participació educativa i l'aprenentatge de llengües" ha replicat el senador, Carles Mulet que ha manifestat que "és urgent canviar-la".
A la vista que el Govern de l'Estat espanyol ha tancat portes a la reforma del marc legal educatiu, Coalició Compromís al Senat ha preguntat al Govern sobre les intencions d'aquest en política educativa. "Arribar al Govern amb uns objectius principals i canviar-los en la primera setmana de legislatura no és lícit. I menys quan es tracta d'un tema de tanta rellevància en la societat com és l'Educació "ha asseverat el senador territorial i portaveu al Senat.
La coalició, a la vista d'això, ha preguntat al Govern si pensa derogar la LOMCE i redactar una nova llei educativa, així com que principis rectors seguiria una possible nova llei d'educació. "A més, li hem preguntat al Govern a què es refereix amb" correccions significatives "a la Llei d'Educació. Ens agradaria una major concreció en les mesures que prendrà el Govern de l'Estat espanyol, perquè avui en dia seguim sense saber què passarà amb la política educativa "ha conclòs Mulet.
Entre les preguntes que la coalició valencianista ha presentat al Senat, també es troba conèixer què diferenciaria a una nova Llei Educativa de l'anterior i quines mesures preveu el Govern per millorar la situació de l'Educació a l'Estat espanyol i modernitzar-la per afrontar els problemes de rendiment, de fracàs escolar, la salut i formació del professorat, reforçar l'FP, la introducció de llengües estrangeres, etcètera.