elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana al Senat que s'impedisca als col·legis concertats cobrar taxes a les famílies

Compromís demana al Senat que s'impedisca als col·legis concertats cobrar taxes a les famílies
  • Denuncien que el 90% dels centres d'Alacant estan cobrant quotes mensuals il·legals

MÉS FOTOS
Compromís demana al Senat que s'impedisca als col·legis concertats cobrar taxes a les famílies - (foto 2)

El grup municipal de Compromís ha posat el focus a les escoles concertades i les quotes abusives que es cobren irregularment a les famílies. Alacant és un bastió d'aquesta mena d'escoles mentre que són minoritàries en la resta del país. La gran majoria de col·legis públics concertats, aproximadament el 90%, cobra a les famílies uns pagaments que poden arribar als 900 euros en els casos més extrems.

Per al regidor del Grup municipal de Compromís, Rafa Mas "hi ha una dada que ens preocupa especialment a la ciutat d'Alacant, i és que el 90% dels centres concertats privats, és a dir col·legis sostinguts amb finançament públic, cobren quotes mensuals per ensenyaments obligatoris, una cosa prohibida per Llei. Per això, hem instat al nostre senador Carles Mulet que pregunte al Govern d'Espanya què està passant, que òbriga una investigació al costat de les comunitats autònomes per a veure quins col·legis concertats estan cobrant quotes a les famílies. A més, impulsarem una iniciativa en el ple de l'Ajuntament d'Alacant perquè la nostra ciutat, on el 40% de l'ensenyament és en centres concertats, deixen de cobrar quotes a les famílies. No pot haver-hi un greuge comparatiu entre les famílies que acudeixen als centres públics, on l'ensenyament és completament gratuïta, i les famílies que acudeixen a la concertada, on l'ensenyament també ha de ser gratuïta, encara que la gestió siga privada, sobrecarregant les economies de les famílies".

El problema tendeix a créixer amb el temps malgrat la irregularitat de les quotes com denuncien diferents associacions de mares i pares com CEAPA (Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares de l'Alumnat) i CICAE (Associació de Col·legis Privats i Independents). L'última llei educativa (LOMLOE), es queixen les associacions, tampoc ha ajudat a revertir aquesta situació.

A Alacant, un 40% de tots els estudiants acudeixen a un centre privat o concertat per a realitzar els seus estudis de Primària, ESO o Batxillerat, una proporció molt inferior a la de la resta de la Comunitat.

Per això, des de Compromís per Alacant, hem demanat al nostre senador Carles Mulet que registre una pregunta que aclarisca el perquè d'aquesta situació irregular. A més, en el ple d'Alacant també es registrarà una petició perquè el Govern d'Espanya al costat de la Generalitat cerque una eixida a una situació injusta i que vulnera el dret a una educació universal.

Pujar