Compromís demana mesures per a garantir la distància social en la xarxa de trens de l'Estat i recuperar les freqüències perdudes
Carles Mulet lamenta que mentre altres països han senyalitzat als trens aquesta necessitat i imposat restriccions, no ocorre així a Espanya, on el ministeri manté un 100% d'aforament
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha demanat canvis normatius per a garantir la distància social als trens del nostre país i la gradual recuperació del servei, que en molts llocs es troben reduïts pels horaris d'estiu i per la “destralada” que va patir el servei durant l'estat d'alarma, assegura.
“Durant aquest temps i com ens han transmès plataformes com Indignats amb Renfe, hem constatat com la reducció en la freqüència de trens i permetre un 100% del seu aforament ha generat situacions de col·lapse en diferents autonomies, el que a priori contradiu les crides a garantir la distància i la seguretat”, ha indicat el representant valencianista.
Hem vist com en alguns països les companyies de tren han senyalitzat amb adhesius i vinils la col·locació dels passatgers, en diagonal i per a preservar precisament aqueixa distància, a més de constants cridades a mantenir l'atenció “restriccions que trobem a faltar en Renfe i aquest Govern, que manté el 100% de l'aforament als trens”.
El representant valencià ha indicat que “ací circulen menys trens”, en llarga distància, entre el 30% i el 50% i en Mitja Distància,el 50%. “No pareix lògic ni raonable. Estem vivint un repunt en els rebrots, un increment en la transmissió del coronavirus que evidència -i en això coincideixen els experts- que alguna cosa ha fallat en la nova normalitat i que no estan de més que es prenguen mesures extra, com la recuperació del 100% de les freqüències i restriccions i recomanacions a bord”, ha afegit.
Mulet remarca que “mentre ara més que mai seria necessària la presència de personal a bord dels trens, es manté l'ERTE sobre els treballadors de Ferrovial que tenia aquestes funcions i s'està prestant un mal servei als usuaris, el que pot hipotecar la confiança en el tren com a servei útil per a les persones”. La coalició tem que el Ministeri de Transports i el Govern aprofiten la situació per a suprimir indefinidament serveis amb la pandèmia.