El Col·legi de Biòlegs tindrà veu en la redacció de lleis i en les comissions de les Corts Valencianes
El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) ha sol·licitat a les Corts Valencianes "participar en els nous processos legislatius i en les comissions d'estudi i investigació sobre salut humana, sostenibilitat i tots els temes que guarden relació amb la biologia".
Després de la petició realitzada des del col·legi, que agrupa més de 950 professionals de tota la Comunitat, les Corts Valencianes han inclòs als biòlegs com a part activa en la recollida d'informació i presa en consideració d'opinions expertes per als dictàmens que han d'elaborar les diferents comissions de treball.
Per al COBCV "és fonamental que a la Cambra que representa els valencians s'escolten les propostes i opinions d'un col·lectiu especialitzat i vinculat a temàtiques tan diverses com la biotecnologia, els éssers vius, el control d'infeccions i plagues, la qualitat alimentària, l'ensenyament, l'aprofitament dels recursos naturals, la indústria, la sanitat o l'agricultura, entre altres matèries".
Així, dilluns que ve dia 6, a partir de les 16'30 i retransmés en directe a la pàgina web de les Corts Valencianes (Canal Corts), el degà del col·legi, Natxo Lacomba i l'expert en sostenibilitat, Ricard Almenar, compareixeran en la Subcomissió creada per analitzar la situació de la gestió de l'aigua a la Comunitat així com les alternatives davant el canvi climàtic i necessitats humanes del líquid element.
El 21 de febrer un expert del COBCV compareixerà a la Comissió d'Investigació que tractarà de determinar els motius de la contaminació dels aqüífers que abasteixen d'aigua potable als municipis valencians. S'incidirà especialment en el cas de la comarca de la Ribera i en com afecta els éssers humans el consum d'aigua contaminada, especialment en el cas de dones embarassades i xiquets.
D'altra banda el col·legi tindrà presència a la nova Subcomissió Especial d'Estudi per analitzar els instruments legals que porten a un canvi de model en l'ordenació del territori, urbanisme i paisatge. Aquesta subcomissió, igual que la ja creada sobre la gestió de l'aigua i les seues alternatives davant el canvi climàtic, es crearà en el si de la Comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori.