Climent destaca el valor afegit que aporten les indústries innovadores de la Comunitat en el procés de recuperació econòmica
El conseller ha visitat l'empresa Nonwovens Ibérica, que instal·larà una nova línia per a la producció de matèria primera per a fabricar màscares
"En aquests moments és clau la relocalització industrial de les nostres empreses per a no dependre dels proveïdors de l'exterior", segons Climent
El conseller d'Economia, Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat "el valor afegit que aporten les indústries innovadores de la Comunitat en l'actual conjuntura econòmica".
El titular d'Economia ha ressaltat que aquestes indústries "són clau en aquestos moments perquè aporten solucions que contribueixen a aconseguir la recuperació".
"Ens enfrontem a un nou escenari econòmic en el qual hem de continuar apostant i consolidant una indústria productiva e innovadora, d'alt valor afegit i diversificada per a accelerar la recuperació de l'economia i de l'activitat industrial", ha afegit.
Climent ha visitat a Muro les instal·lacions de l'empresa Nonwovens Ibérica SL, dedicada a la producció i subministrament de teixit sense teixir (no-teixits) i que pertany al Grupo Encar, especialitzat en articles tèxtils per a la neteja domèstica i industrial, fabricadors de calçat, fabricadors de pell sintètica i per a la construcció entre altres.
El conseller s'ha reunit amb responsables d'aquesta empresa innovadora valenciana, on ha conegut la seua activitat i l'important esforç que estan realitzant.
Cal destacar que Nonwovens Ibérica ha realitzat una inversió per a instal·lar una línia de producció de melt blown de la màxima solvència i tecnologia, l'única matèria primera per a la fabricació de màscares.
Es tracta d'una línia Reicofil-Reifenhuser en ample de 320 cm i que entre altres productes produeix l'únic filtre per màscares que supera les normes més exigents amb una Eficàcia de Filtració Bacteriana (EFB) del 99 %.
Aquesta nova línia permetrà la creació d'almenys 13 llocs de treball, el muntatge es realitzarà entre els mesos de setembre, octubre i novembre i serà la primera instal·lació existent a Espanya i la quarta a Europa.
"És tracta d'una maquinària molt innovadora que permetrà produir al nostre territori teixit sense teixir per poder abastir a altres indústries que es dediquen a fer màscares", ha explicat el conseller.
Relocalització industrial
Per al conseller, l'empresa Nonwovens Ibérica "és un clar exemple de la importància de la relocalització i de la producció local en un moment com l'actual per a reduir la dependència dels proveïdors internacionals i per a, d'aquesta manera, poder garantir el subministrament al nostre sector productiu per a continuar sent competitius".