Castellano
CEVISAMA 2023

Cevisama exhibeix disseny i innovació en l'edició del retrobament

Cevisama exhibeix disseny i innovació en l'edició del retrobament
  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la inauguració de la fira que compta amb més de 500 marques

El sector ceràmic mundial ja ha obert les seues portes en Fira València amb una nova edició de Cevisama, que torna després que la pandèmia obligara a cancel·lar les edicions de 2021 i 2022 per la situació d'alerta i incertesa sanitària.

Aquest matí, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha participat en la inauguració de Cevisama, una fira de referència del sector que presenta un espectacular programa amb els temes més candents i actuals de la indústria.

Així, la sostenibilitat, el disseny, la innovació, la construcció industrialitzada i la tecnologia es donen cita fins al pròxim 3 de març en Fira València en la 39a edició de Cevisama.

Cevisama ha obert les seues portes amb les novetats de més de 500 marques i amb un programa excel·lent que aglutinarà a més de 100 ponents experts en el sector.

Cevisama 2023
Cevisama 2023

Cevisama: de la crisi sanitària a la incertesa del sector

Si bé les dues últimes edicions no es van poder realitzar per la pandèmia, ara el sector travessa un altre moment de dificultat amb una baixada de la producció i la caiguda de la demanda, havent de fer front a una factura del gas i l'electricitat que s'ha disparat, la qual cosa ha portat a plantejar un centenar de ERTES que afecten més d'onze mil treballadors.

Així, la situació de crisi derivada per la pandèmia, la invasió d'Ucraïna i la factura energètica ha llastrat un sector que arrossega des de 2022 un total 100 ERTES que afecten 11.752 treballadors i 12 ERES amb 762 afectats.

I tot això, mentre el sector continua esperant les ajudes del Govern d'Espanya, el termini del qual per a presentar al·legacions finalitza el divendres 3 de març.

Durant el balanç realitzat per ASCER a la fi de 2022, el president de la patronal, Vicente Nomdedéu, ja destacava la situació delicada que travessa el sector i ja llavors exigia a l'Executiu que copie les mesures d'ajuda directes que ha implantat Itàlia.

Puig destaca la “situació extraordinàriament complexa”

Durant la seua intervenció, Ximo Puig, ha destacat la “situació extraordinàriament complexa” que viu el sector de la ceràmica que “ha representat durant molt anys la taula de salvació de les nostres exportacions, que ha possibilitat a Espanya tindre una balança de pagaments positiva, en la Comunitat Valenciana ja dede fa anys, i que Castelló li la província més industrialitzada d'Espanya”.

Encara que “sabem de les dificultats que travessa el sector”, el cap del Consell ha assenyalat que “des de les administracions siguem capaces de donar-li resposta. La ceràmica tindrà futur”.

El problema energètic

Així mateix, el president de la Generalitat ha destacat “el gran problema” que suposa l'energia pel que a Europa, Espanya i la Comunitat Valenciana “planifiquem amb el sector incentivar les ajudes corresponents” perquè “la burocràcia no impedisca agilitzar al màxim aquestes ajudes”. “Mesures excepcionals per a moments excepcionals”, ha assenyalat.

Per això, ha anunciat que estan negociant amb el sector la possibilitat d'executar ajudes a curt termini acollint-nos a crèdits bonificats” però defensant que “les ajudes arriben el més ràpid possible per a passar aquesta transició”.

MÉS FOTOS
Cevisama exhibeix disseny i innovació en l'edició del retrobament - (foto 2)
Cevisama exhibeix disseny i innovació en l'edició del retrobament - (foto 3)
Cevisama exhibeix disseny i innovació en l'edició del retrobament - (foto 4)
Pujar