elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cebrián: 'Amb els convenis d'acció local pesquera reforcem el compromís amb el sector'

Cebrián: 'Amb els convenis d'acció local pesquera reforcem el compromís amb el sector'

    La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha firmat este matí tres convenis amb els Grups d'Acció Local Pesquera de la Marina, la Safor i La Plana, representats pels seus presidents, Juan Pérez, José Caballer i Miguel Francisco Castell, respectivament. Ha quedat pendent la firma d'un quart conveni amb el grup de Santa Pola.

    La consellera, acompanyada pel secretari autonòmic Francisco Rodríguez Mulero i el director general Roger Llanes, ha subratllat que estos acords per a estratègies de desenvolupament local pesquer es firmen per primera vegada a la Comunitat Valenciana i que amb ells "es reforça el compromís del Consell amb el sector"

    Aixi s'inicien les actuacions de desenvolupament local de les zones pesqueres, a partir de les estratègies que els grups han elaborat en els últims mesos. Cal recordar que a la convocatòria es van presentar huit GALP (la Safor, el Maestrat, Albufera, la Marina, Almar, La Plana, Badia de Santa Pola i de Guardamar) i tots ells van ser seleccionats, rebent inicialment ajudes per un total de 189.228 euros per a posar-se en marxa.

    Estes ajudes formen part del pla financer assignat a la Comunitat Valenciana des del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) per a augmentar l'ocupació i la cohesió territorial, que compta amb 6.151.765 euros per al període 2014-2020. Per a la preparació d'estratègies i projectes, els huit grups s'han concentrat en Quatre. El GALP de la Safor inclou Gandia, El Palmar, Silla i Catarroja. El de La Plana, Vinaròs, Peníscola, Benicarló, Castelló i Borriana). El de la Marina Dénia, Calp, Xàbia, Teulada, La Vila Joiosa, El Campello i Benidorm. El de Santa Pola, per la seua banda, aglutina a este municipi i Guardamar.

    Les actuacions, acords amb una sèrie de línies previstes, poden anar des de la promoció i comercialització de productes pesquers a l'impuls del turisme; des de la posada en valor del patrimoni natural i cultural entorn de l'activitat pesquera i litoral a l'estudi de la sostenibilitat pesquera artesanal i el seu impacte sobre el medi ambient. La diferència amb un altre tipus d'actuacions promogudes des de les Administracions, ha destacat Elena Cebrián, és que en el cas dels grups d'acció local es procedix "de baix a dalt", és a dir la iniciativa part d'un grup de què formen part confraries, ajuntaments i societat civil, que proposa les accions concretes en un marc genèric proposat per la Conselleria dins de les directrius europees sobre el FEMP.

    Està previst que en els pròxims dies es publique en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) l'ordre de bases i la convocatòria d'ajudes per a projectes desenrotllats dins de les estratègies de desenvolupament local participatiu aprovades als GALP de la Comunitat Valenciana.

    Pujar