elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Trobada d'Àlgebra Computacional i Aplicacions reuneix a l'UJI 50 investigadors i matemàtics

La Trobada d'Àlgebra Computacional i Aplicacions reuneix a l'UJI 50 investigadors i matemàtics
    MÉS FOTOS
    La Trobada d'Àlgebra Computacional i Aplicacions reuneix a l'UJI 50 investigadors i matemàtics - (foto 2)
    La Trobada d'Àlgebra Computacional i Aplicacions reuneix a l'UJI 50 investigadors i matemàtics - (foto 3)

    La XVII Trobada d'Àlgebra Computacional i Aplicacions, organitzada per la Xarxa Temàtica de Càlcul Simbòlic, Àlgebra Computacional i Aplicacions (Xarxa EACA), parcialment finançada pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, ha reunit a la Universitat Jaume I prop de 50 matemàtics i investigadors durant tres jornades.

    David Cabedo, vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l'UJI; Manuel Ladra, investigador principal de la Xarxa EACA, i Carlos Galindo, catedràtic d'Àlgebra de la Universitat Jaume I i membre del Comité Organitzador del congrés, van inaugurar el dilluns aquest fòrum que persegueix, d'una banda, proporcionar un punt de trobada apropiada tant per a investigadors especialitzats com per a aquells que apliquen l'àlgebra i el càlcul simbòlic en els seus respectius àmbits i, d'altra banda, secundar i animar a la participació de joves investigadors.

    Els congressistes han pogut seguir cinc conferències plenàries i diferents sessions paral·leles de ponències en modalitat presencial, així com les sessions de pòsters; a més de gaudir d'algunes activitats socials.

    Diversos investigadors de renom internacional hi han participat com a conferenciants: Rocío González Díaz (Universitat de Sevilla), Gregor Kemper (Technische Universität München), Pierre Lairez (INRIA Saclay Île-de-France), Sonia Pérez Díaz (Universitat d'Alcalá de Henares) i Diego Ruano (Universitat de Valladolid).

    Els treballs presentats s'han centrat en temàtiques relacionades amb mètodes efectius en àlgebra, anàlisi, geometria i topologia; complexitat algorítmica; càlcul científic a través de mètodes simboliconumèrics, desenvolupament de codis de caràcter simboliconumèric; anàlisi, especificació, disseny i implementació de sistemes de càlcul simbòlic, i aplicacions a la ciència i a la tecnologia.

    Els professors i investigadors Carlos Galindo Pastor, Fernando Hernando Carrillo i Julio José Moyano Fernández, de la Universitat Jaume I, han conformat el comité organitzador d'aquest fòrum, al costat de Francisco J. Monserrat Delpalillo, de la Universitat Politècnica de València, i Philippe Gimenez, de la Universitat de Valladolid.

    La Diputació Provincial de Castelló i la FUE-UJI han col·laborat en la posada en marxa de la trobada, que ha comptat amb el suport de la Fundació Compositio Mathematica i de l’IMAC (Institut de Matemàtiques i Aplicacions de Castelló).

    Més informació en la web de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa: www.fue.uji.es/eaca2022

    Pujar