Siport21 s'adjudica l'estudi que avaluarà l'impacte de “Delphinidae” en el Port de Castelló
L'Autoritat Portuària de Castelló ha adjudicat l'estudi que avaluarà l'impacte del projecte “Delphinidae” a l'empresa Siport21. Amb un import de 325.000 euros i un termini d'execució de 6 mesos, es tracta d'un dels treballs de simulació en temps real de major entitat encarregat per una autoritat portuària espanyola.
L'estudi analitzarà la configuració actual del port i dues configuracions futures que contemplen la nova àrea d'expansió de la dàrsena sud i la construcció d'un nou moll, que portarà el nom de “Delphinidae”. El projecte determinarà els límits màxims operacionals, l'eslora màxima dels vaixells que puguen atracar en cadascun d'ells i les condicions límit de vent i onatge.
Per a això, s'avaluarà l'espai navegable necessari (canal d'accés, distància de parada, espais per al revire i fase d'atracada cap al moll destí) en funció de les condicions meteorològiques de la zona i ocupació de molls adjacents. Com a resultat de l'estudi s'establiran una sèrie de recomanacions quant als límits operatius pel que fa a les condicions meteorològiques representatives de la zona i l'ús de remolcadors.
El projecte contempla més de 450 simulacions de maniobra de vaixells amb models d'autopilot i en temps real en el Centre de Simulació Marítima de Siport21. Està prevista la implicació de Pràctics i personal de la Capitania Marítima del port que verificaran els resultats obtinguts i es familiaritzaran amb les maniobres dels nous vaixells i les seues condicions d'accés, la qual cosa permetrà millorar les condicions de seguretat.
“Delphinidae” impulsarà la competitivitat del Port de Castelló amb la captació de noves indústries i trànsits.
Siport21
Amb més de 20 anys d'experiència, Siport21 és una consultoría marítim-portuària especialitzada en l'estudi del comportament del vaixell. Les seues instal·lacions inclouen un Centre de Simulació de Maniobra de Vaixells en Temps Real certificat per DNV-GL, tant per a la realització de projectes com l'entrenament de personal de Marina Mercant.
Fins a l'actualitat, han realitzat més de 1.300 estudis a 53 països. A més, ha format a més de 1.700 marins de 50 navilieres internacionals en el seu Centre d'Entrenament.
Des de la seua línia d'innovació, ha desenvolupat diversos programes relacionats amb el concepte Safeport i està bolcada en la creació de nous productes i serveis relacionats amb la indústria 4.0.