elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Registre Municipal d'Associacions Veïnals de Castelló supera les 800 entitats

El Registre Municipal d'Associacions Veïnals de Castelló supera les 800 entitats
  • Participació Ciutadana determina que les agrupacions representen un 1,25% del PIB de la ciutat i generen 400 llocs de treball

El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, ha donat la benvinguda les 11 entitats noves que s’incorporen al Registre Municipal d’Associacions Veïnals de Castelló. Després d’aquestes noves inscripcions, la base de dades supera per primera vegada les 800 formacions censades.

Les recentment incorporades han rebut una caixa de benvinguda amb materials per a promoure la participació i per a guiar la seua activitat. Tal com reflecteix a la carta de benvinguda, Mezquita ha subratllat que aquestes entitats «conformeu un teixit extremadament ric i sou el màxim exponent de la participació ciutadana, i sense el teixit associatiu no seria possible afrontar la multitud de problemes que apareixen en el dia a dia, i que afecten a la qualitat de vida de la ciutadania».

L’edil ha volgut recordar també les dades que Participació Ciudadana ha estret en el seu últim registre, en el qual evidencien que les agrupacions ciutadanes creen vora els 400 llocs de treball a la ciutat -dels quals quasi un centenar són de jornada completa- i fomenten el voluntariat amb quasi 2.000 persones que treballen per la ciutat. Les associacions de Castelló gestionen al voltant d’un 1,25% del PIB de la ciutat i “fomenten un sistema de valors basat en el funcionament democràtic, i amb incidència important en temes com la igualtat, la millora del medi ambient, o la creació cultural o la solidaritat”, assenyalen les conclusions de l’anàlisi.

Així doncs, les noves entitats són l’ONG Acción sin Fronteras, Liceu de dones, Coral Veus de Lledó, l’Associació Festers Verge del Carme, l’Escola d’Escacs de Castelló, l’Associació Micològica de Castelló (Amiscas), AANTEA (Asociación de Ayuda a Niños con Trastorno del Espectro Autista), Asociación SOM Custodia, les protectores Huellas Callejeras i ASPAC i la ACCEM Castelló, entitat vinculada a la defensa dels drets de les persones refugiades.

Així mateix, el departament de Participació Ciutadana ha recordat a les associacions totes les eines que l’administració municipal posa al seu abast per a «millorar la vostra formació i facilitar la gestió diària dels vostres projectes».

Respecte al pròxims cursos que oferirà l’Escola de Participació, durant el mes d'octubre destaquen les sessions de Millora de la transparència de la teua entitat (dissabte 5), Obligacions documentals i procedimentals (dissabte 19) i Obtenció de Certificats Digitals (dissabte 26).

Per al novembre, Participació Ciutad ana ha programat dos sessions en les quals repetirà la formació sobre obligacions fiscals i comptables (9 de novembre) i impartirà un curset titulat Millora la comunicació de la teua entitat (23 de novembre).

Pujar