elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quatre centres de Castelló i Burriana guanyen el concurs «Què fem amb el fem?» de la Càtedra Reciplasa de l’UJI

Quatre centres de Castelló i Burriana guanyen el concurs «Què fem amb el fem?» de la Càtedra Reciplasa de l’UJI

    El jurat del concurs «Què fem amb el fem?» de la Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I de Castelló ha donat a conèixer els premiats de la quarta edició dels guardons, que han estat tres centres de Castelló i un de Burriana en les categories d’educació especial, infantil, primària i secundària. La cerimònia de lliurament de premis es realitzarà dijous 17 de juny de 2021 a les 18 hores a l’UJI.

    Els guardonats han estat el projecte «Reciclamos para jugar» del Centre d’Educació Especial Penyeta Roja de Castelló coordinat per la professora Marta Martínez Martínez en la categoria d’Educació Especial; el projecte «Estem a temps» del CEIP Bisbe Climent de Castelló de la Plana, coordinat per la professora María Jesús Salinas García en la secció d’Educació Infantil. 

    També han resultat premiats el projecte «Les Notícies de 5é» del CEIP Pintor Castell de Castelló de la Plana coordinat per Juana María Manzano en la categoria d’Educació Primària; i el projecte «El fem, el desfem!» de l’IES Jaume I de Burriana coordinat per la professora Mar Garí Palau en la categoria d’Educació Secundària.

    A més a més, s’ha decidit atorgar una menció especial al millor exemple pràctic d’ús de residus urbans en horts escolars al projecte «Transformem el fem» de l’IES Serra d’Irta d’Alcalà de Xivert coordinat per la professora Elena Raimínguez Valero.

    La Comissió Avaluadora ha estat formada per Félix Hernández, catedràtic de Química Analítica i director de la Càtedra; Fernando Albarrán, director tècnic de Reciplasa, i Lucía Prado i Francisco Rambla, del Seminari d’Educació Ambiental de Castelló. Els integrants de la comissió han destacat l’alta qualitat de tots els projectes presentats, que ha posat complicada la seua tasca d’elecció, i han felicitat a tots els participants per «l’entrega, la passió i la il·lusió dipositada en els projectes realitzats», i lamenten no poder premiar a tothom.

    El concurs, organitzat per la Càtedra amb la col·laboració del Seminari d’Educació Ambiental, té com a principal objectiu formentar una major conscienciació sobre la gestió responsable dels residus urbans en els centres d’ensenyament. Està dirigit a tots els nivells educatius: infantil, primària, secundària i educació especial, l'alumnat hi pot participar amb maquetes, vídeos, o relats, perquè desenvolupe la creativitat i l'expressió de coneixements científics, matemàtics i tecnològics mitjançant diferents llenguatges artístics.

    Pujar