PortCastelló arranca la seua transformació digital amb un pla ambiciós que supera els 600.000 euros
Rafa Simó: "Aquest pla ens permetrà prioritzar els nostres models de negoci i convertir els recursos tecnològics en elements de valor afegit"
El pla forma part de les línies estratègiques de l'Autoritat Portuària de Castelló
L'Autoritat Portuària de Castelló adjudica a la UTE Seidor Consulting S.L.–Teirlog Ingenieria S.L. la definició i execució del seu Pla Director de Transformació Digital i la implementació de l'Oficina de Transformació Digital per 607.500 euros i un termini d'execució de tres anys. L'empresa adjudicatària s'encarregarà a més de supervisar la correcta implantació dels projectes tecnològics derivats del pla.
El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que la transformació digital “és per a nosaltres una estratègia de prioritat alta i el desenvolupament d'aquest pla ens permetrà traçar les línies per a modernitzar la gestió de PortCastelló, prioritzar els nostres models de negoci i adaptar-nos als processos de transformació que viu el sector portuari”.
El pla contempla el desenvolupament de diverses accions, en algunes de les quals ja es treballa, com és la implantació d'espai de treballs virtuals per a una experiència laboral més eficient i flexible, amb accessibilitat a la informació i les aplicacions de manera centralitzada i segura. Tot això comporta una reducció dels riscos cibernètics, una major mobilitat, flexibilitat i conciliació laboral. A més, en si mateix, és un pla de contingència davant catàstrofes o pandèmies, com la del coronavirus, perquè permet la continuïtat de l'activitat del negoci sense impacte.
Una altra de les línies d'acció és la implantació d'una oficina documental digital que permeta realitzar una tramitació íntegrament digital de tots els procediments de l'organització i que regule la producció i gestió de documents digitals en condicions que asseguren la seua integritat, fiabilitat, autenticitat, interoperabilitat i disponibilitat al llarg de la seua vida útil. L'objectiu és oferir un servei més eficient i àgil, a més de garantir la traçabilitat i seguretat en la tramitació dels procediments de l'Autoritat Portuària de Castelló.
El desplegament d'una intel·ligència empresarial (BI – Business Intelligence) és un altre dels pilars del pla i té com a objectiu la millora de la presa de decisions mitjançant l’anàlisi de dades, aplicacions i tecnologies. Rafa Simó ha assegurat que “va molt més allà de l'obtenció d'unes dades que s'analitzen per a obtindre informació, sinó que aposta per un coneixement de qualitat que condueix a l'organització cap als objectius estratègics que persegueix”.
Finalment, l'Autoritat Portuària de Castelló ha implantat un ITSM (IT Service Management) per a la gestió dels serveis de tecnologies de la informació i les comunicacions que presta. Aquest sistema permet una eficient coordinació dels recursos i projectes TIC i una òptima gestió del canvi tecnològic que s'està duent a terme en l'Autoritat Portuària de Castelló. D'aquesta manera “PortCastelló pretén no sols assegurar la qualitat de la informació i la reducció dels riscos associats a l'entorn digital i cibernètic sinó convertir els recursos tecnològics en elements d'alt valor afegit i actuar com a facilitadors del clúster logístic i industrial”