elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El parc del Peri 18 de Castelló obrirà un quiosc bar amb terrassa

El parc del Peri 18 de Castelló obrirà un quiosc bar amb terrassa
  • L'Ajuntament ha donat llum verda a les obres de l'edifici

El parc Geòleg Royo de Castelló obrirà un quiosc bar amb terrassa, com els que ja existeixen en la plaça de la Pau, el parc Ribalta, la plaça del Real o la plaça Josefina López del Grau.

L'Ajuntament ha donat llum verda a la licitació de les obres per a la reforma de la caseta d'eines d'aquest parc també conegut com a ‘Parc del Llac’ pels veïns de la zona del Peri 18.

Així, aquesta zona verda concorreguda per nombroses famílies comptarà amb una nova zona de restauració, situada en el que actualment és una caseta utilitzada com a magatzem pels empleats de jardineria.


Una alqueria convertida en cafeteria

L'edifici on se situarà el quiosc bar es va construir amb el parc a imitació d'una típica alqueria, amb el seu hort i séquies.

Ara, el consistori vol aprofitar l'edificació per al seu nou ús i estructura, que consistirà en una cuina, una barra, una zona de públic per a 12 persones amb almenys dues taules, una terrassa a l'esplanada pròxima als horts i unes condícies.

El contracte per a les obres ha sigut adjudicat a Elecnor, una de les tres empreses que s'han presentat a aquesta licitació, després que la primera quedara deserta.

El pressupost de les obres és de 249.852 euros i la seua execució té un termini de sis mesos. Més tard el consistori licitarà la segona fase, la de la concessió per a regentar aquesta cafeteria.


Un parc construït en 1984

El parc del Peri 18 es va construir en 1984 per a dotar d'una zona verda a aquesta zona en expasión, on se situen els col·legis Censal i Carles Salvador i és un dels parcs més concorreguts de la ciutat.

Suma 22.297 metres quadrats de superfície, amb un gran llac en el seu interior, un xicotet estany, i viuen en ell tot tipus de fauna com a ànecs i tortugues.

Es caracteritza per la seua gran varietat d'espècies botàniques, que tracten d'imitar un bosc mediterrani, explicant-se amb un total de 430 arbres de 53 espècies, com el pi pinyer, la morera, el baladre, les palmeres, alzines, lledoners, plàtans, pruneres, til·lers o xiprers. A més, té plantats 220 espècies d'arbustos.

Tot això en honor al geòleg castellonenc José Royo Gómez, un dels primers dinosauròlegs d'Espanya.


 

Pujar