elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu Pedagògic de Castelló plasma la realitat educativa actual en l’exposició «Nou Atles Il·lustrat»

    El Museu Pedagògic de Castelló, coordinat per Joan Traver, professor del Departament d'Educació de la Universitat Jaume I, ha organitzat una nova exposició sobre l'ús de les cartografies des d'un punt de vista educatiu i performatiu, «Nou Atles Il·lustrat», que ha sigut comissariada per Glòria Jové i Quim Bonastra, professorat de la Universitat de Lleida.

    Un atles, explica Didi-Huberman parlant de l'Atles d'Aby Warburg, constitueix al mateix temps una forma visual del saber i una forma sàvia del veure. La seua ambivalència, que es basa en la seua impuresa fonamental, tant en l'àmbit estètic com epistèmic, hibrida el sensible, la diversitat i la multiplicitat. L'exposició intenta problematitzar, a partir de la cartografia, la realitat educativa actual.

    Els mapes, segons Deleuze i Guattari, són oberts, connectables, desmuntables, alterables, adaptables i fins i tot es poden trencar i rebre modificacions de manera constant. A partir d'aquesta idea el fons del Museu Pedagògic s'alia amb els de la Biblioteca de l'UJI i el Museu de Belles Arts i amb obres de diversos artistes per crear diferents cartografies del significat de l'educació i l'aprenentatge.

    L'exposició s'estarà oberta des del dia 11 d'abril al 30 de juny de 2018. Els espais de l'exposició estan descentralitzats i són el vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l'UJI, Àgora universitària, Biblioteca de l'UJI, Museu de Belles Arts de Castelló, Menador espai cultural i Espai d'Art Contemporani de Castelló.

    La inauguració es realitzarà el dia 11 d'abril a les 18 hores al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials. Després es farà un breu recorregut pels diferents espais d'exposició.

    Pujar