elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Mesa Tècnica de la Ceràmica de Castelló proposa el recobriment de la cúpula del Planetari amb una solució ceràmica innovadora

La Mesa Tècnica de la Ceràmica de Castelló proposa el recobriment de la cúpula del Planetari amb una solució ceràmica innovadora

    L'Ajuntament de Castelló ha convocat avui la primera reunió de la Mesa Tècnica de la Ceràmica amb la participació de tots els agents socials, econòmics i culturals vinculats al sector ceràmic de la ciutat. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assenyalat que “el sector ceràmic és estratègic per a la nostra capital i per açò és imprescindible que hi haja una col·laboració entre l'administració local i les entitats vinculades per a poder recolzar al sector i mostrar al món un dels nostres millors productes locals que s'exporten a tots els punts del planeta".

    Marco ha afegit que “aquesta Mesa tècnica pretén no solament reflexionar sinó sobretot actuar en com podem utilitzar la ceràmica en l'àmbit públic, analitzant les seues possibilitats i arribant a consensos en la utilització del taulell en l'obra pública”.

    La reunió ha tingut lloc aquest matí a la Llotja del Cànem i en ella han participat representants tècnics municipals així com de diferents patronals, col·legis professionals i instituts tècnics com Ascer, Anfecc, Asebec, ATC, UJI-ITC, AICE-ITC, Qualicer, Apecc, Col·legi d'Arquitectes, Col·legi d'Arquitectes Tècnics, Col·legi d'Enginyers Industrials, Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials, IES Caminás-CERÀMICA, EASD-Castelló i Museu de Belles Arts.

    El regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha explicat que “aquesta Mesa s'ha constituït com un fòrum de participació professional, a través del com es van a proposar i valorar diferents iniciatives i projectes que es puguen engegar en la ciutat per a seguir impulsant a Castelló com un aparador ceràmic”.

    En aquest sentit, ha subratllat la importància de reunir als agents més importants de l'àmbit ceràmic des d'una perspectiva àmplia: producció, innovació, l'ús, la prescripció, el disseny, la formació, el patrimoni, la cultura,… Simó s'ha mostrat convençut que aquest fòrum “permetrà que tots els que esteu ací pugueu donar una opinió ben formada sobre l'objectiu d'aquesta Mesa Tècnica de la Ceràmica, que és no és un altre que avançar perquè la ciutat de Castelló siga un aparador de l'ús de la ceràmica”. El regidor ha apuntat que “Castelló ha de pensar més en ceràmica, amb els condicionants i competències que té un ajuntament, i fer-ho no d'una manera unilateral sinó des de la participació del sector ceràmic en un sentit ampli”.

    En la Mesa tots els assistents han pogut aportar les seues iniciatives per a implementar projectes per a desenvolupar a Castelló en un període de curt, mitjà i llarg termini. Els projectes, com ha explicat Simó, “són multidisciplinaris i per tant, en la seua engegada comptaran amb la participació de tots els agents econòmics i empreses del nostre entorn per a fer-los possible”.

    RENOVACIÓ DEL PLANETARI

    La primera iniciativa que s'ha posat sobre la taula ha sigut el recobriment de la cúpula del Planetari amb material ceràmic. Rafa Simó ha explicat que “el Planetari es va construir entre els anys 1990-91 i el seu projecte inicial comptava amb que la cúpula tindria revestiment ceràmic. No obstant açò, en aquella època, per qüestions tècniques i costos, es va decidir modificar el projecte. Per açò ara, volem reprendre aquella idea i, amb les innovacions tecnològiques que ara té el sector, cercar un recobriment que permeta dotar d'una pell ceràmica al Planetari”.

    El regidor ha apuntat que “es tracta d'un edifici emblemàtic per la seua ubicació, finalitat i configuració, amb la qual cosa, amb aquesta nova cúpula ceràmica, es pot convertir en un referent constructiu de l'ús ceràmic en l'àmbit nacional”. 

    La Mesa Tècnica de la Ceràmica es reunirà periòdicament per a abordar nous projectes i supervisar els que s'engeguen.

     

    Pujar