Marco diu que el pla Edificant és "una inversió productiva per al futur de Castelló"
L'alcaldessa analitza amb el president Puig els projectes programats per a la capital de la Plana
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, valora l'engegada del pla Edificant de construcció d'infraestructures educatives que ha impulsat la Generalitat. "La inversió en educació és la més productiva per al conjunt d'una societat. Els col·legis són els espais en els quals es decideix ara el futur de Castelló i han de tenir tot l'interès i l'esforç públic per a donar-los la dignitat que nostres filles i fills es mereixen", ha afirmat.
Marco va aprofitar la visita a Castelló del president del Consell, Ximo Puig, per a analitzar el desenvolupament de la primera fase de Edificant, que en el cas de la capital de la Plana suposarà la construcció d'un nou col·legi, el Vicent Marçà, i la rehabililtació integral de l'Herrero, Mestre Canós i Elcano. Puig va agrair a l'Ajuntament la implicació en aquest ambiciós projecte, igual que ja va fer amb XarxaLlibres per a la gratuïtat dels llibres escolars.
El pla Edificant permetrà agilitar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius a la Comunitat Valenciana. Els ajuntaments que han decidit adherir-se a a proposta podran avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries en els seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit al que els municipis s'acolliran.
"L'Ajuntament de Castelló és conscient de la rellevància de l'educació. Forma part de l'ADN del Govern municipal i així va quedar plasmat en el Pacte del Grau, l'acord que està impulsant el canvi polític en la capital. Creiem que l'educació és la llavor de la igualtat, del progrés, de la justícia, és l'eina de construcció i transformació permanent d'una col·lectivitat", declara l'alcaldessa.
Marco recorda que en els dos anys de govern, s'ha dedicat un gran esforç pressupostari perquè l'alumnat tinga les millors condicions per a estudiar i desenvolupar-se com a persones. El Pla Integral de Reformes impulsat en el 2015 ha suposat una inversió de quasi un milió d'euros en el manteniment de col·legis. Han sigut més de 2.000 xicotetes i grans obres de reparació i manteniment, de posada a punt de les escoles.
Les regidories d'Educació i Infraestructures es van coordinar per a respondre a la necessitat, a la urgència d'endreçar els centres educatius públics, especialment els més antics i, també, els que menys inversions havien rebut dels governs anteriors. Amb aquest pla, s'han pintat façanes i parets, aules, patis i zones exteriors, s'han remodelat els banys, s'han reparat aixetes, s'han adequat instal·lacions elèctriques i de calefacció, s'han arreglat finestres, persianes i portes.
Castelló, 12 de novembre de 2017