elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marco destaca el paper de les polítiques locals per a dignificar la vida de les persones majors

Marco destaca el paper de les polítiques locals per a dignificar la vida de les persones majors
  • L'alcaldessa participa en l'obertura de les jornades de Confemac contra l'abús i maltractament de les persones majors

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor el paper de les polítiques municipals per a promoure la participació activa de les persones majors en la definició del model de ciutat i en la importància d'impulsar uns serveis socials integrals i de qualitat per a detectar, abordar i previndre possibles situacions d'abusos o maltractament cap a les persones majors. “L'objectiu de les polítiques municipals va dirigit a dignificar al màxim la vida de les persones majors, fomentar la seua participació activa en les decisions i polítiques que els afecten, garantint els seus drets i necessitats, i a proporcionar i facilitar l'accés a uns serveis socials municipals que garantisquen el benestar dels nostres i nostres majors”, ha indicat Marco.

L'alcaldessa ha realitzat aquestes declaracions en l'obertura aquest dilluns de les jornades ‘Tots contra l'abús i maltractament a les persones majors: cap a la dignitat i l'excel·lència en el tracte’, organitzades per la Confederació estatal de Majors Actius (Confemac). Marco ha participat en l'obertura telemàtica d'aquestes jornades abordant les polítiques municipals entorn de les persones majors que es vénen impulsant i desenvolupant a l'Ajuntament de Castelló des de 2015, donant veu i protagonisme a les persones majors en la definició del model de ciutat.

En aquest sentit, ha recalcat que Castelló forma part de la xarxa mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Majors promoguda per l'Organització Mundial de la Salut per a donar resposta al progressiu envelliment de la població i al desenvolupament de les ciutats. “A Castelló, més del 22% de la població és major de 60 anys i, de les prop de 4.000 persones majors de 80 anys, el 75% són dones”, ha apuntat Marco.

En aquest sentit, ha recalcat que, en el marc de Ciutat Amigable amb les Persones Majors, des de l'Ajuntament de Castelló “s'ha desenvolupat un procés de participació activa en el qual la població major trasllada les seues inquietuds, preocupacions i les seues aportacions per al disseny de ciutat”, ha indicat en referència a la creació i posada en marxa del Consell municipal de les Persones Majors. Així, també ha destacat aquesta participació per al disseny del primer Centre d'Envelliment Actiu i Saludable de Castelló.

Finalment, l'alcaldessa ha destacat la labor dels serveis socials municipals per a detectar i previndre possibles casos d'abús i maltractament a persones majors. En aquest sentit, ha posat en valor el treball dels serveis d'Atenció a la Dependència cap a les persones majors en situació de vulnerabilitat i els serveis oferits dirigits a fomentar la seua permanència en les seues llars. Així, ha explicat que són aquests serveis els que són perceptors de situacions de risc i abusos: “Una xarxa que permet diagnosticar i realitzar el seguiment de possibles abusos o maltractaments contra les persones majors”. “Una societat que es diu desenvolupada no es pot permetre ni un sol cas de maltractament, l'objectiu de les polítiques municipals se centra en dignificar al màxim la vida de les persones majors en tots els àmbits de l'envelliment actiu”, ha manifestat.

Pujar